Menu Dorotki

Czym zastąpić słodycze? Co podjadać? Słodkie przekąski bez dodatku cukru. MENU Dorotki.

Czy istnieją lepsze i gorsze słodycze? Co zrobić żeby pokonać głód cukrowy? Co zjeść zamiast tabliczki czekolady? Co podjadać lub popijać aby...

Idealne żeberka to żeberka duszone w młodej kapuście ; Jak przygotować żeberka? MENU Dorotki.

Jak przygotować miękkie i soczyste żeberka w młodej kapuście? Jak prawidłowo i dobrze zamarynować mięso? Ile i jak dusić? Jak przygotować kapustę...

Murzynek. Przepis na tradycyjne, klasyczne ciasto z czasów dzieciństwa. MENU Dorotki.

Przepis na ciasto, które znane jest z czasów kiedy słodycze nie były tak dostępne jak dzisiaj. Murzynek to przysmak, dzięki któremu możemy poczuć...

Zupa serowa. Co zrobić aby była aromatyczna i kremowa? MENU Dorotki.

Bardzo prosta w przygotowaniu, sycąca i aromatyczna kremowa zupa serowa z dodatkiem grzanek lub chipsów z boczku lub sera. Zrobiona na prawdziwym...

Przepyszna przekąska. Kotleciki z łososiem wspaniałe na zimno jak i na ciepło. MENU Dorotki.

Przepis na szybką i kolorową przekąskę, którą możecie zjeść na ciepło i na zimno, możecie zabrać ją ze sobą do pracy, na wycieczkę albo wziąć na...

Pierogi z białą kiełbasą i kiszoną kapustą. Jak zrobić ciasto na pierogi? MENU Dorotki.

Jak zrobić szybki i smaczny farsz do pierogów, jak zrobić dobre ciasto na pierogi, jak lepić pierogi i jak długo gotować pierogi? W tym filmie...

Najlepszy sernik na świecie. Inny niż wszystkie. Poznajcie jego tajemnicę. MENU Dorotki.

Zapraszam do skorzystania z oferty promocyjnej przygotowanej przez markę GOTIE. Wykorzystując kod rabatowy MENUDOROTKI, każdy z was może zakupić...

Szynka gotowana. Domowa wędlina. Jak peklować szynkę? Domowy przepis. MENU Dorotki.

Domowy przepis na peklowaną i gotowaną szynkę. Pokażę Wam krok po kroku jak przygotować szynkę aby była aromatyczna. Opowiem o przyprawach oraz co...

Placki ziemniaczane z piekarnika. Przepis na placki z łososiem i z wyciskarki. MENU Dorotki.

Jak zrobić szybko i łatwo placki ziemniaczane? Jak ułatwić sobie całą pracę? Jak zrobić placki ziemniaczane bez tłuszczu? Ile mąki dodać do masy na...

Faszerowana pierś z kurczaka. Nadziewane kieszonki to pomysł na szybki obiad. MENU Dorotki.

Pierś z kurczaka w formie kieszonek nadziewana szpinakiem, serkiem typu feta i suszonymi pomidorami to wspaniały pomysł na smaczny, zdrowy i szybki...

Klopsy gotowane czyli pulpety, w sosie pomidorowym. Pomysł na danie w 30 minut. MENU Dorotki.

Zapraszam Was na film jak przygotować te wspaniałe mięsne kuleczki podane w sosie pomidorowym.

PRL ki. Faszerowane bułki z piekarnika. Szybkie, tanie danie z czasów PRL u. MENU Dorotki

Zapiekane bułeczki, nadziane smacznym farszem to szybkie i proste danie z czasów, kiedy prawie niczego nie było w sklepach, nie tak jak dzisiaj, a...

Pyszna zupa chrzanowa z białą kiełbasą i jajkiem. Domowy przepis. MENU Dorotki.

Zupa chrzanowa przygotowana na wywarze z warzyw i wędzonych żeberek zaskakuje smakiem i może być podawana nie tylko w święta. Zapraszam na film jak...

Omlet jakiego nie znacie. Idealny jako przekąska. Smaczny na ciepło i na zimno. MENU Dorotki.

Omlet jako przekąska? Zdrowo, kolorowo, smacznie i bez tłuszczu. Takim omletem zaskoczycie wszystkich. Nadaje się i na kanapkę do szkoły czy pracy...

Halibut na szpinaku z prażonymi migdałami. MENU Dorotki.

Mięso halibuta ma bardzo delikatny smak i konsystencję. Zobaczcie jak odpowiednio przygotować tę rybę i dlaczego warto zrobić to na parze?

Maszynka do schabowych. Jak rozbić kotlety i nie pokłócić się z sąsiadami ; MENU Dorotki.

Czy znacie ten dźwięk, który budzi Was często w sobotni poranek kiedy po cały tygodniu ciężkiej pracy chcecie się wreszcie wyspać. Czy można...

Jak zrobić idealne kluski drożdżowe na parze, pampuchy, parowańce, buchty, parowce? MENU Dorotki.

Jak przygotować drożdżowe ciasto i sprawić aby odpowiednio wyrosło? Gdzie tkwi tajemnica udanych drożdżowych klusek ugotowanych na parze? Z moim...

Soczyste i delikatne mięso z kurczaka na parze to doskonały pomysł na szybki obiad. MENU Dorotki.

Czy kurczak może być delikatny, soczysty, pyszny, zdrowy i dietetyczny? Czy to możliwe w jednym daniu? Tak, jeżeli przygotujemy go na parze.

Idealna golonka. Jak zrobić golonkę miękką w środku i z chrupiącą skórką? MENU Dorotki.

Golonka aby była doskonała powinna być miękka w środku, a jej mięso powinno się rozpływać. Natomiast na zewnątrz skórka powinna być złocista i...

Bulion warzywny. Jak przygotować esencjonalny, mocny i pyszny domowy bulion warzywny? MENU Dorotki.

Bulion warzywny (wywar) jest podstawą większości sosów, zup i wielu innych dań. Myślę, że warto poświęcić chwilę aby go samemu przygotować ze...

Najlepszy przepis na domowe pączki. Jak zrobić idealne ciasto na pączki? Jak smażyć? MENU Dorotki.

Zapraszam Was na bardzo dokładny i szczegółowy film jak zrobić wspaniałe domowe pączki. Pokażę Wam krok po kroku z czego zrobić ciasto na pączki i...

Oponki serowe. Donaty. Jak zrobić ciasto na oponki i jak dobrze je usmażyć? MENU Dorotki.

Gdy chociaż raz zrobicie te oponki serowe będziecie wykorzystywać ten przepis bardzo często. Ich przygotowanie i usmażenie z tym przepisem nie...

Sałatka śledziowa. Śledzie w sosie śmietanowo koperkowym z jabłkami i cebulką. MENU Dorotki.

Przepis na śledzie w śmietanie z dodatkami to pomysł na wspaniałą sałatkę, do którego często wracam ;-)

Opuncja figowa. Figa kaktusowa. Kaktus jadalny. Jak pozbyć się kolców? Jak obrać? MENU Dorotki.

Opuncja figowa jest potocznie nazywana owocem kaktusa czy po prostu kaktusem jadalnym. A tak naprawdę jest to taka wielka jagoda opuncji jadalnej,...

Domowy przepis na grzane wino. Jak zrobić naprawdę dobry rozgrzewający grzaniec ; } MENU Dorotki.

Z filmu dowiecie się jakie przyprawy dodać i jak wpłyną one na smak wina aby Wasze grzane wino było idealne... i taki grzaniec jest najlepszy ;-)

Karp smażony w dzwonka. Jak wybrać świeżego karpia? Jak przygotować i smażyć karpia? MENU Dorotki.

W tym filmie znajdziecie sprawdzony i pewny przepis jak przygotować karpia? W jaki sposób i jak długo go smażyć, oraz opowiem Wam po czym...

Karp smażony w dzwonkach. Jak wybrać świeżego karpia? Jak przygotować i smażyć karpia? MENU Dorotki.

W tym filmie znajdziecie sprawdzony i pewny przepis jak przygotować karpia? W jaki sposób i jak długo go smażyć oraz opowiem Wam po czym rozpoznać,...

Kutia Wigilijna. Wspaniała Świąteczna potrawa. Domowy przepis. MENU Dorotki.

Aromatyczne bakalie w połączeniu z kremowym makiem i miodem to przepis na wspaniałą Świąteczną Kutię. Jeśli nie wiecie jak przygotować mak i...

Groch z kapustą, a może kapusta z grochem? Przepis wigilijny. Jak zrobić to danie? MENU Dorotki.

Zapraszam Was na przepis jak zrobić groch z kapustą i to nie tylko na Wigilię ale też na inne święta. Z filmu dowiecie się nie tylko jak zrobić to...

Praktyczny test robota kuchennego z funkcją gotowania. Monsieur Cuisine Connect firmy Silvercrest.

LIDL poprosił mnie o przetestowanie nowoczesnego robota kuchennego z funkcją gotowania: https://bit.ly/2Ej7o6r Monsieur Cuisine-Connect marki...

Doskonała zupa rybna. MENU Dorotki.

Zupę rybną można zjeść niemalże w każdym zakątku świata. Co kraj to obyczaj, co region to przepis, a co dom i gospodyni to inny sposób...

Kompot z suszu. Jak ugotować idealny kompot z suszonych owoców. MENU Dorotki.

Jakich składników użyć i które dodatki do kompotu zmienią jego smak? Zobaczcie jak przygotować i przyprawić kompot z suszu by jego smak był dla Was...

Doskonała ryba po grecku tylko z MENU Dorotki.

Ryba po grecku według mojego przepisu jest delikatna w smaku i bardzo soczysta. Jej przygotowanie z tym przepisem nikomu nie powinno sprawić...

Przepis na RYBĘ PO GRECKU. MENU Dorotki.

To na szczęście tylko zapowiedź... Tak oczywiście nie zrobicie RYBY PO GRECKU. Jutro przepis właściwy -czyli wszystko jak zawsze dokładnie i ze...

Cztery soki, których nie znajdziecie w sklepie, dzięki wyciskarce Kuvings. MENU Dorotki.

Kuvings. Kod rabatowy DOROTA. Daje on zniżkę 150 zł na najnowszy model Kuvings - D9900. Zaglądnij na http://bit.ly/2JHF8do Słodki burak, Zielona...

Kasztany jadalne. Dlaczego warto je jeść? Jak gotować, jak piec kasztany jadalne? MENU Dorotki.

W tym filmie dowiecie się jak wyglądają kasztany jadalne, jak należy je przygotować, jak piec, a także jak je ugotować w wodzie czy na parze?

Rzodkiewka. Dlaczego warto jeść rzodkiewkę? Jak sprawić aby nie była tak ostra? MENU Dorotki.

Rzodkiewka: mała niepozorna ale jakże wielka. Zdrowa, bogata w witaminy i minerały. Ma jednak dla niektórych osób jedną wadę - potrafi mieć ostry...

Kulinarny prank, żart, dowcip nie tylko na Prima Aprilis czy Halloween. MENU Dorotki.

Jeśli macie ochotę komuś zrobić psikusa lub chcecie kogoś wkręcić to polecam przygotowanie na przykład tej przekąski. Sprawa szybka i prosta w...

Pierogi z kapustą i grzybami. Jak zrobić ciasto na pierogi? Jak przygotować farsz? MENU Dorotki.

Wszystko o pierogach z kapustą i grzybami. Jak przygotować dobry farsz i czym się różni kapusta kiszona od kwaszonej. Jak przygotować elastyczne...

Dlaczego warto pić soki owocowe i warzywne z wyciskarki wolnoobrotowej? MENU Dorotki.

Pięć porcji warzyw dziennie. Cztery przepisy na zdrowe soki. Zobacz efekty naszej współpracy z Komputronik.pl Produkt użyty w filmie dostępny jest...

Najlepsza pasta jajeczna. Jak ugotować idealne jajko na twardo? Jak obierać jajka? MENU Dorotki.

Przepis na wyśmienitą pastę z jajek. Pasta jajeczna może doskonale zastąpić masło. Jest również dobrym dodatkiem do wędlin czy warzyw, a także bazą...

Bananowe placuszki. Najprostsza przekąska na świecie. Zdrowa i bez cukru. MENU Dorotki.

Placuszki bananowe są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Potrzebne będą tylko dwa składniki i kilka minut czasu. Placuszki takie są zdrową...

Naleśniki ze szpinakiem. Jak zrobić naleśniki? Jak przygotować farsz ze szpinaku? MENU Dorotki.

Jak zrobić najlepsze naleśniki ze szpinakiem? Z czym połączyć szpinak, co dodać do nadzienia ze szpinaku i jak wzbogacić smak ciasta naleśnikowego?

Banan zapiekany na cieście francuskim. Szybki i łatwy deser bez dodatku cukru. MENU Dorotki.

Bardzo smaczny deser a słodki tylko z natury. Nie wymaga wiele pracy ani specjalnych umiejętności, a zaskakuje połączeniem smaków i atrakcyjnym...

Idealne placki ziemniaczane. Jakie wybrać ziemniaki? Jak smażyć i co do nich dodać? MENU Dorotki.

Jak zrobić chrupiące placki ziemniaczane, a jak te miękkie i puszyste? Od czego zależy sukces? Czy z każdych ziemniaków można zrobić placki? Czego...

Papryka faszerowana i zapiekana. Idealna jako danie główne, przystawka lub przekąska. MENU Dorotki.

Ten przepis z pewnością spodoba się wielbicielom papryki. Zobaczcie jak łatwo i szybko możecie przygotować z papryki danie główne, przekąskę do...

Pomidory pieczone z parmezanem i szynką. MENU Dorotki.

Pomidor to nie tylko dodatek do kanapki, może on doskonale stanowić również samodzielne danie, przekąskę czy przystawkę podane na ciepło lub zimno....

Idealny kotlet mielony. Chrupiący z zewnątrz, soczysty i miękki w środku. MENU Dorotki.

Jakie wybrać mięso? Jak długo smażyć? Jak sprawić by kotlet mielony był pulchny i soczysty w środku, a na zewnątrz miał chrupiącą skorupkę? Jak...

Idealny kotlet mielony. Chrupiący z zewnątrz, soczysty i miękki w środku. MENU Dorotki.

Jakie wybrać mięso? Jak długo smażyć? Jak sprawić by kotlet mielony był pulchny i soczysty w środku, a na zewnątrz miał chrupiącą skorupkę? Jak...

Mizeria doskonała ; Jak obierać ogórki? Jak zakwasić śmietanę? MENU Dorotki.

Jak przygotować mizerię i jakich można użyć dodatków. Jak pozbyć się nadmiaru wody z ogórków? Z której strony obierać ogórki aby nie były gorzkie?