Polimaty ciekawostki

Polimaty ciekawostki

Historia kanału Polimaty zaczyna się w dniu 2012-08-02 21:55:42.
Kanał od czasu założenia nagrał już, 210 filmów przez okres działania kanału
filmy zostały wyświetlone 69135778 razy.
Aktualnie kanał śledzi ponad 578692 użytkowników.

Czy możesz UPIĆ SIĘ JEDZENIEM?! | Polimaty 103



Sprawdźmy to! Kliknij łapkę w górę Zostały już TYLKO 24 GODZINY na kupienie „Nic bardziej mylnego” z darmową przesyłką kurierską jeszcze zdążysz! ⏳ Wejdź na i kup swój egzemplarz szybko i bezpiecznie! :) Pamiętaj, że jedna sprzedana książka to jeden obiad dla "Pajacyka". Wspólnymi siłami ufundowaliśmy już ponad 150 tys. posiłków! Bardzo Wam za to dziękuję! Tylko do 14.11.2018 roku przesyłka nowego i lepszego "Nic bardziej mylnego" za darmo! Subskrybuj Polimaty, o tutaj: a jeśli już subskrybujesz to kliknij w DZWONECZEK będziesz na bieżąco z nowymi materiałami! :) Postanowiłem odświeżyć nieco miniatury sprzed... 6 lat i robić je w takiej formie jak teraz. Co o tym myślisz? Daj znać w komentarzu, bo Wasze zdanie jest dla mnie bardzo cenne. MOJE KSIĄŻKI: Zapraszam na Instagram! Prowadzącego ubiera marka Cafardini: Reżyser, prowadzący, montażysta, tynkarz, akrobata: Radosław Kotarski Współpraca redakcyjna: Andrzej Kotarski Bibliografia: • C. J. Augustin i in., Alcohol retention in food preparation, Journal of The American Dietetic Association 92(4), 1992. • J. Bishop (red.), The Science of Good Cooking: Master 50 Simple Concepts to Enjoy a Lifetime of Success in the Kitchen, America’s Test Kitchen, Brookline, 2012. • J. Ryapushkina i in., Cooking with beer: How much alcohol is left?, International Journal of Gastronomy and Food Science 5–6, 2016. • USDA Table of Nutrient Retention Factors, Release 6 (2007), National Agricultural Library. United States Department of Agriculture. 2007. Retrieved 4 June 2018. • Connelly, The science and magic of mulled wine, The Guardian. • Syamal, Living Science Chemistry 9, Ratna Sagar, Delhi, 2007. • Alkohol. Zawsze odpowiedzialnie, Czego Polacy o alkoholu nie wiedzą? . • Pilarek, Wina domowe i potrawy z winem. • L. Hundborg Koss, New research provides practical cooking tips for your red wine sauce, . • Office of Alcoholism and Substance Abuse Services, Alcohol and Cooking, . • Berger, Karen (March–April 2003). "Camp Stoves", Scouting. Boy Scouts of America, Inc. 91 (2): 37 • V. Popin, Alkohol w kulinarii. Co, jak i dlaczego?!, . • Sz. Konkol, Cukiernik. Produkcja ciast cukierniczych, Almanach cukierniczo piekarski. Pozdrowienia dla tych, którzy czytają opisy do końca. Jeśli widzisz to zdanie to wpisz w komentarzu: „Chcę zaprosić wujka na Wigilię”.możesz UPIĆ JEDZENIEM?! Polimaty

Najlepsze komentarze:

Aga...Paaanie, jak Pan to odmierzasz. Podziałka na wysokości oczu! Chemicy paczą i płaczą...
A film bardzo ciekawy :D
Krzyszt...zmieniasz profesje na kuchcika :D
Justyna...Tydzień cygański w Lidlu - padłam ?
Klaudia...Chce zaprosić wujka na Wigilię
Marcin ...Chcę zaprosić wujka na śniadanie wielkanocne :D
Nonencj...Wujek Radek zna wszystkie smaki nawet smak gówna
Emilian...Czemu wujo je z pełnymi ustami?
Cyber C...Czy możesz UPIĆ SIĘ MARKEREM?! hahaha
Okrutny...Chcę zaprosić wuja na wigilię. ?
WhatAPi...Ja mam pytanie do plusa jak dużo trzeba wypisać markerów aby się napruć
Hed Szo...A czy wlanie wina np na chlodniejsza patelnie by spokojnie sie gotowałam a wlanie na duzy ogien i spowodowanie podpalenia cos zmieni?
korilun...Czy można najeść się piciem?
Mly?pni...MMMMM Panie Radku... jak zawsze w czas. Dziękuję za materiał
Cesarsk...Takie niedobre, a jak wpie*dala xD
Paulina...Nie da się opisać słowami tego, jak ja kocham wuja Radka <3 Chcę zaprosić wujka na Wigilię :D
Atexor...Myślę, że bardziej istotnym pytaniem niż to czy można się upić jedzeniem, jest to, jakie jedzenie najbardziej nadaje się aby zredukować wpływ przedawkowania spirytualiów w dniu poprzednim. Czy sam rodzaj trunku ma na to wpływ, waga, płeć, rasa czy tylko same odpowiednie związki chemiczne w danym pożywieniu? Albo też czym się strułeś tym się lecz...
Karol M...Radek "Makłowicz" Kotarski ?
Natalia...Wujek to by sobie wąsa przyciął bo mu sie jedzenie na poźniej odkłada.

Odcinek super :) ciekawi mnie też kwestia grzanego wina ( pewnie jest ona poruszona w książce, którą już niedługo nabędę oczywiście). Czy część alkoholu z niego odparowuje gdy się podgrzewa i skąd bierze się wrażenie, że nie jest tak mocne jak gdy pije się je w normalnej temperaturze (chyba, że tylko ja mam takie wrażenie ?). Gdybyś powiedział, coś o tym w polimatach plus to było by super :). Pozdrooo Radku
Pantofe...Hie, hie, dooobrze być w klubie Polimatów. *zaciera ręce *
Krzyszt...Masz całkiem ładną kuchnie Radku :)
Jak u siebie gotuje sosy i wiem że będą też jadły dzieci to podpalam rozgrzany alkohol na osobnym naczyniu.
Pantofe...30 min to, wg ulotki, nie można prowadzić auta po płukaniu ust azulanem, bo może to fałszować wynik, więc wygląda na to, że do krwi dostałt się nie wykrywalne ilości alkoholu.
Anna Bo...Aż się głodna zrobiłam...
Marti #...Mega lubię sposób, z jakim to wszystko przedstawiasz! ?
Mogłabym obejrzeć u Ciebie filmik na dosłownie każdy temat! ?
Może teraz coś o nauce i organizacji? ?
Marcin ...kiedy markery już nie wystarczają...
Tomasz ...Wuja Radek zasługuje na swój kanał! :D
xm xs...Radku, muszisz zachęcić wuja do nagrania własnego odcinka, do którego cię zaprosi!
PS: powiedz mu dyskretnie, żeby przyciął wąsy, bo się zapuścił od 1. odcinka
Maciej ...Chcę zaprosić wujka na Wigilię
Ko?dziu...po co pić? lepiej coś zjeść... robię galaretkę z wina -)))))
Stardus...Buhahah, ależ się uśmiałam, wujek jest boski i oczywiście "Chcę zaprosić wujka na Wigilię". Ależ zakręcona z Was rodzina, ale żeby tak wujkowi podtykać rurę pod mordę - dmuchaj i jedz. Oj Radek Radek :)))))) Pozdrawiam!!
Igor Wi...Radku, idealnie wstrzeliłeś się w moją porę obiadową - bardzo ciekawe zagadnienie, najlepszy Pogromca Mitów!
Bolec...Przyjemne z pożytecznym.
Maciej ...Kolejny profesjonalnie zrobiony filmik z humorem, oby takich więcej!
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/channel/UCCRXm_ENFXkMl7_iwERqlrQ