Gęsina Wędzona, Podpiekana Praktyka u Praktyka


Gęsina wędzona w 60 st C drewnem olchowym oraz podpiekana w 80 st C, by cieplnie przetworzyć. Bardzo aromatyczna i pyszna na gorąco oraz równie smaczna na zimno. Dobrze , że proces przygotowania się prosty i krótkotrwały, wiec jak ponownie najdzie nas ochota na gęsinę to proces powtarza się z łatwością. Gęś powinna częściej gościć na naszych stołach bo to pyszne i wartościowe mięso. Dawniej bardzo popularne, a dziś właśnie powraca do łask, ale nie zawsze jest w przyzwoitej cenie. To takich wykonań ja preferuję gęsinę świeżą , a nie mrożoną i nacieranie przyprawami czyli peklowanie suche.. #Gęś czy #gęsina #wędzona polecam : ) Spróbujcie sami. Zapraszam na film Smacznego. Przepis i wersja opisowa są dostępne na blogu Kupując w sklepie internetowym wspierasz kanał! Sklepy stacjonarne trójmiasto Blog kulinarny T shirt, koszulki Facebook Instagram Link do poprzedniego odcinka Muzyka: Kevin MacLeod: Bama Country Country – na licencji Creative Commons Attribution ( Źródło:  Wykonawca: Gęsina Wędzona, Podpiekana Praktyka Praktyka
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/channel/UCzWvbbX18I3j60F-BoNx4aA


NOMART ciekawostki

NOMART ciekawostki

Historia kanału NOMART zaczyna się w dniu 2015-01-03 20:48:40.
Kanał od czasu założenia nagrał już, 266 filmów przez okres działania kanału
filmy zostały wyświetlone 17984973 razy.
Aktualnie kanał śledzi ponad 88400 użytkowników.