Brzoskwiniowy sernik na zimno :: Skutecznie.Tv HD] Stuu Gry


Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=UzvD_JlA_uY



Najlepsze komentarze:

Beata B... Bardzo pomysłowe przepisy. Dziękuję korzystam czesto i chciałabym podzielić sie moim przepisem na sernik" Złota rosa"


Ciasto (szklanka pojemność 250 mml)
-120 dkg masła
-0,5 szkl. cukru
-2 szklanki mąki pszennej
-2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
-3 jajka(1 całe i dwa żółtka, białka do oddzielnej miseczki do bezy)

Ser:
-1 kg sera(póltłusty zmielony, lub w kostce, tylko dobrze zmiksować)
-1 op. cukru waniliowego
-1szkl. cukru
-1,5szkl. mleka
-2budynie śmietankowe(mogą być inne, ale ja uważam że śmietankowe są najlepsze)
-0,5 szkl. oleju( rzepakowy, słonecznikowy)
-5 jaj(3 całe i 2 żółtka, białka dodajemy do pozostałych białek przeznaczonych do bezy)

Beza:
-4białka przeznaczone do bezy
-3/4 szkl. cukru
-szczypta soli

Wykonanie ciast:
Połączyć składniki (myśle że każdy się domyśli jak to zrobić)wykleić formę 24na 36( forma wyłożona papierem)
Wstawdz do lodówki na 30 minut żeby schłodziło się i nie naciągnęło serem.Rozgrzewamy piekarnik 180 °C i w miedzy czasie robimy ser.

Ser:
Jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę.Dodajemy łyżkami ser do wykończenia i za każdym razem miksujemy.Wsypujemy budyń i porządnie miksujemy,dolewamy mleko i na koniec olej. Wszystko miksujemy ponownie porządnie. Konsystencja sera ma być bardzo rzadka, proszę się nie obawiać taki ma być.Dosłownie wlewamy ser i wkładamy do piekarnika , pieczemy w 180 °C ok 50 minut( ser musi sie delikatnie zrumienić przy bokach blachy, lub na środku sera zależy jak piecze pani piekarnik).Po ok 45 miutach pieczenia sernika robimy bezę z białek. Nie wyłańczamy piekarnika i wyciągamy sernik. Sernik bedzie sie "trząsł", na góre sera wykładamy białka ubite na sztywno, szybkimi ruchami wygładzamy i robimy widelcem lub specjalną szpatułką z ząbkami fale dosyć głebokie ,ale tak aby nie uszkadzić sera(Cała beza ma być pofalowana żeby w późniejszym czasie przeszła cała wilgoć z sernika przez pianę i wytworzyły sie na niej tzw"złota rosa" )Po ukrztałtowaniu bezy prosze ją podpiec jeszcze ok 10 -15 minut.Prosze piany nie podpiekać za dużo bo nie przepuści wilgoci. Piana ma być delikatnie złota(proszę obserwować )po upieczeniu prosze wyłączyć piecyk ale dzwi uchylić i pozostawić w piecyku 15-30 minut. Pozostawiony sernik szaczyna stygnąć ale nie za szybko. Trik złotej rosy polega na tym by sernik stygł, ale nie za szybko. Po upływie czasu proszę wyciągnąć blachę i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Po paru minutach powinna pojawić sie ta ZŁOTA ROSA czyli nic wiecej jak wilgoć.Po wystygnieciu, wstawiamy ostrożnie do lodówki( nie odpuścić do rozlania kropel ) na pare godzin by sernik schłodził się i nabrał dobrej konsystencji do krojenia. Życzę smacznego dla wszystkich.
Moni ka... nie lepiej zastąpić zelatyne agarem?
Layla J... wyglada super. Czy trzeba koniecznie dodac kremowke czy z samym serem i zelatyna tez sie uda?
Kamila ... Gada Pani Jak kataryna. Nie mozna nadazyc.
Magda G... Madziu jesteś najlepsza!!! Twoje przepisy,prezentacje oraz obróbka techniczna filmikòw to mistrzostwo świata!!!
Tatiana... Как всегда СУПЕР! Uwielbiam przepisy pani.???
Piotr J... Zrobiłem wg przepisu, niestety nie stężał wystarczająco i po nocy w lodówce się rozlewa. Użyłem dwóch czubatych łyżek żelatyny (zamiast płaskich), następnym razem użyłbym czterech. Jeśli ser jest mniej zwarty to jest to konieczne.
Jacek S... Czy w przypadku truskawek lub malin dodawać sok z cytryny i czym zastąpić zalewę z brzoskwiń?
Dorota ... W sobotę zrobiłam to ciasto jest przepyszne .Ostatnio często coś robię z Twoich przepisów np dziś chrupiące ciasteczka owsiane z sezamem pycha .Serdecznie pozdrawiam.
Libelle... jaki ser kupic? jaki polecacie?
Magdale... Super przepisy! W dodatku są bardzo klarownie objaśnione, w związku z czym dla osób początkujących, czyli takich jak Ja wszytko jest jasne :) Dziękuję.
Gosia G... a można dodać galaretkę brzoskwiniową zamiast żelatyny
aanula... Zrobiłam i jest MEGA pyszny :) :) Pozdrawiam z zimnego Podlasia :)
Agniesz... Czy można zamrozić ten serniczek
Lilia D... 200 gramów kremówki ile to mililitrów? :)
sandruc... cudo! u mnie na pewno zagości na stole wielkanocnym
YTWolf... przepyszny sernik
Katarzy... sernik wyszedł sliczny i jest pycha
Stuu Gry ciekawostki

Stuu Gry ciekawostki

Historia kanału Stuu Gry zaczyna się w dniu 2016-02-08 17:35:52.
Kanał od czasu założenia nagrał już, 38 filmów przez okres działania kanału
filmy zostały wyświetlone 5233434 razy.
Aktualnie kanał śledzi ponad 243000 użytkowników.