Zakwas Buraczany Krok po Kroku KuchniaKwasiora KuchniaKwasiora KK


Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=rchyBgBaNG4



Najlepsze komentarze:

bania a... Kto zgadnie co dzis zrobie? Mam nawet chrzan! A kocham kiszonki! Dzieki!
Marcin ... Uwielbiam kiedy Pańskie filmy ukazują się rano, przychodzę sobie do biura, odpalam takowy i mam pozytywne nastawienia na cały dzień. Chciałbym w tym miejscu podziękować Panu za szerzenie pasji, pokazanie młodym ludziom, że można w życiu się czymś zajawić i to coś może nam dawać pozytywną energię i satysfakcje. Pozwolę sobie na jeszcze jedno podziękowanie, za to jak się Pan wysławia:) aż miło posłuchać że są jeszcze młodzi ludzie którzy nie kaleczą naszego pięknego języka, powinien Pan dostać jakąś nagrodę od prof. Miodka czy Bralczyka:)
Mam nadzieję że posłodziłem wystarczająco by pochylił się Pan nad moją prośbą a mianowicie nad oryginalnym przepisem na PANCAKES, takie klasyczne na maślance z masłem i syropem klonowym:) moja córcia je uwielbia, staram się znaleźć przepis idealny buszując po internetach ale nie udało mi się do dziś znaleźć. Będę zobowiązany. Życzę samych sukcesów!
?ukasz ... Kwasior, ja bym spód tego słoja wyłożył torfem a partie buraków przekładał trocinami z klatki po myszach. Szybciej zacznie pracować.
rafkooz... fajnie że go słychać
Rafa? X... Jesteś chyba najbardziej pozytywną osobą na Youtubie. Bardzo przyjemnie się Ciebie ogląda :)
JPFX... 3:51 Ząbek po ząbku
Czy wszystko jest wporządku
Andrzej... Cha mam taki zakwas oglądam i zaraz idę po szklaneczke
Proporcje jak zawsze na batalion wojska ?
DobryMo... Kwasior, świetne są Twoje przepisy i w ogóle... ale za każdym razem jak widzę Twojego psa/pieski to zajmują całą moją uwagę :D Piękne bestyjki masz!
Mirek L... Wystarczy słoikiem pobujać. Nie trzeba odkręcać.
miqsh70... A można buraczki tez zjeść?
Dariusz... Polecam do buraków dodać trochę jabłek, niedługo pojawi się rabarbar... To dodaje smaku zakwasowi.
Majki M... Gdzie to tak piździ jak w Kieleckiem? Może ktoś się powiesił?
GrueD66... Like w ciemno, jutro oblukam. Zakwas buraczany to ojeju cud miod! Kwasior zdrowka!
Maxie S... Tyle kwasu to dla pulku wojska:) Ja robie w sloju chyba 8 albo10 litrowym, z kranikiem na dole, jak sie zrobi to przez kranik do butelek i do lodowki. Zaciekawilo mnie ze Twoj wyszedl taki anemiczny, przezroczysty, bo moj wychodzi gesty, prawie czarny. Krojac buraki z tych najwiekszych zachowuje plastry srodkowe, cale, jak najwieksze. Potem na saym wierzchu i w szyjce sloja ukladam je w "rybia luske" wtedy nie podchodza do gory i nic nie wystaje na powierzchni.
Aha. nawet mniej niz pol lyzki soli na litr wody tez wystarczy.
Pies super!
Bumbleb... Kwasior a można z tego zrobić barszcz czerwony?
Bartosz... Ja to zrobilem bez soli, bylo smaczne
wojter4... Panie Kwasior, taki chleb dodany musi być żytni i też domowy, wtedy przyspiesza kiśnięcie. A zamiast mieszać kwas polecam dociąć sobie krążek z dębowej deski, taki o średnicy kilka centymetrów większej niż szyjka słoja a następnie przeciąć go na pół. Połówki wkładasz oddzielnie i zsuwasz je razem - to będzie trzymać kiszonki pod warstwą płynu. A jak kisisz w beczce to robisz to samo ale krążki mają średnicę taką jak beczka i są 2 zestawy, układa się je na krzyż i dociska czymś ciężkim (u mnie dużym rzecznym kamieniem).
okaer85... Moja mama taki robi, a później pyszny barszczyk ?
Rey... czy na tym zakwasie można gotować barszcz?
Szymon... Kwasior co to za fajne bluzy masz? też chce takie :D
KuchniaKwasiora KK ciekawostki

KuchniaKwasiora KK ciekawostki

Historia kanału KuchniaKwasiora KK zaczyna się w dniu 2012-02-06 12:16:39.
Kanał od czasu założenia nagrał już, 172 filmów przez okres działania kanału
filmy zostały wyświetlone 20920785 razy.
Aktualnie kanał śledzi ponad 134000 użytkowników.