Święta według Adama Gesslera | "Ni mom pojęcia co robię" mietczynski


Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=Fkyug4t4h38



Najlepsze komentarze:

Malod G... Mieciu jest pierwszą osobą, która powiedziała o Google stadia, że działa :D
Wiktori... Kurde przez ten timelapse z wodą musiałam iść się napić
my?leni... pan Adam musił powrócić... ale to dobrze, lubię pana Adama
3rror... Siekanie cebuli z Kistru <3
Xeno... Ale jasno masz w domu
Xeno... 12:10 filtry do wody są jak klepsydry na piasek, albo bulion warzywny
Golden ... 18:51 Artur Barciś: Takie coś
imsohoo... nie musiała
H4wkeye... 8:02 tak, wiem. Naciskasz zbyt mocno na nóż w miejscu, gdzie łączą się nerwy. Robisz tak tylko dlatego, że nóż, którego używasz nie jest dobrze wyważony do Twojej ręki. Nie chodzi o to, aby kupić najdroższy nóż świata tylko o to, żeby dobrać taki, który będzie miał środek ciężkości wyważony pod Twoją rękę. Każdy nóż z każdej stali czy żelaza jest dobry. Kiedy czujesz delikatny opór na palcu wskazującym ręki go używającej wiesz, iż zakup był dobry. Wielu ludzi ma różne odczucia tego względem, więc idź do sklepu i kup to, co najlepiej leży Ci w ręce. Rękojeść zawsze musi być odczuwalna, każdy kucharz to wie ;).
Smutna ... "Co robisz?! Topisz złoto? NIE, siekam cebulkę!"
Alter E... Remiksy z Gothica, kilkanaście ostrzegawczych strzałów w głowę, próba bicia dzieci, nawiązanie przyjaźni z panem Adamem i absolutne poświęcenie dla widzów w postaci jedzenia zepsutej ryby? Wreszcie mam swój ulubiony film świąteczny.
Wesołych, Mieciu! I nie daj się mikserowi.
Dagmara... O co chodzi z Seler-oo?
Magda G... Serdeczne gratulacje z powodu odpowiedzi p. Gesslera na Twoje pytanie na lajwie. Życzę wielu lat owocnej przyjaźni.
Kandara... "My to chyba nie robimy za dobrych win" też tak myślałam, a potem trafiłam na stoisko lokalnej winnicy na jarmarku świątecznym...
Nidrax ... Mieciu, prawie każde warzywo, jak je sobie zamrozisz w domu, to będzie po rozmrożeniu miękkie i gąbczaste, bo w komórkach roślin i tkankach zwierząt jest woda i gdy je powoli mrozimy (powoli czyli z wykorzystaniem takiej domowej zamrażarki) to kryształki lodu, które się formują w środku są bardzo duże i rozrywają komórki. O ile w przypadku mięsa jest to mniej zauważalne, to warzywa tak mrożone właśnie są takie gąbczaste, miękkie i z wyglądu mało apetyczne.
Te mrożonki, które kupujemy w sklepie są mrożone w turbochlodniach, gdzie temperatura jest o wiele niższa niż w naszych zamrażarkach i jednocześnie jest też bardzo sucho, bo jak bardzo szybko obniżymy temperaturę to cząsteczki wody nie mają tyle czasu na przyklejanie się do mniejszych kryształków lodu, przez co te kryształki się tak nie powiększają i warzywa zachowują przez to swoją strukturę.

The more you know
Oliwia ... xd
Sarmata... Przede wszystkim poszedłeś w półprodukty Mieciu. Pan Adam żurek sam by najpierw ugotował, a później dodał do zupy. Nie mówiąc już o samodzielnym robieniu octu z polskich jabłek.
Oskar W... Widać że zna się ghoticka
Tomek P... task failed successfully
Kapitan... Mietek: będę jadł każde danie w innej czapce, to będzie taka moja rzecz
Też Mietek dwie minuty później: ....
mietczynski ciekawostki

mietczynski ciekawostki

Historia kanału mietczynski zaczyna się w dniu 2012-03-09 08:35:08.
Kanał od czasu założenia nagrał już, 158 filmów przez okres działania kanału
filmy zostały wyświetlone 111670582 razy.
Aktualnie kanał śledzi ponad 740000 użytkowników.