✨✨ CRAQUELIN ✨✨ FRANCUSKIE PTYSIE Z KRUSZONKĄ - CoJaPieke


CRAQUELIN ↓↓ Więcej Informacji ↓↓ CoJaPieke na Facebooku C4%99 1502615626708801/?fref=ts co_ja_pieke na Instragramie Przepis na 15 ptysi : ) KRUSZONKA: * 100g masła, * 85g jasnego brązowego cukru * 100g mąki pszennej CIASTO PTYSIOWE: * 1 szklan
Najlepsze komentarze do filmu "✨✨ CRAQUELIN ✨✨ FRANCUSKIE PTYSIE Z KRUSZONKĄ":

Al Boj: Kurczę!!!nic w domu nie mam ?a nie chce zjeść telefonu,lecę robić kogel mogel???‍♀️
Kinga Tomaszek: Czekam na malinowe ??
Mikimik: Robiłam te ptysie w zeszłym tygodniu! Zainspirowałaś mnie tym kremem orzechowym, ja robiłam z nutellą, dobre, ale nie porywające, muszę zrobić w takiej wersji ?
robert ozdoba: Bardzo dobre te ptysie. Jadłem je w Belgii gdy byłem przejazdem. Jest to specjalność belgijska ( walońska) i craquelin można kupić też na północy Francji. Im dalej na południe Francji tym bardziej popularne są ,,les éclaires'', podłużne ptysie z kremem. Równie dobre. Twoja odmiana z orzechami jest bardzo apetyczna.?? Pozdrawiam z Francji ??
greenie`76: wyglądają obłędnie, pewnie równie dobrze smakują :)
Olga Niemir: Jadłabym... non stop... ale może te pistacjowe spróbujemy? ;)
Daria Nowak: Super, na pewno zrobię i to w weekend? czekam na wersję pistacjową?
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=hZKlUBVmvxw