Nesja89:Całkowity czas przygotowania obu dań< 40 minut (licząc czas sprzątania i biernego gotowania) Leczo (proporcje do samodzielnej zmiany): 3 małe cukinie 2 cebule Ząbek czosnku 400 g pieczarek 2 papryki 3 kielbaski 360 g piersi z kurczaka 250 ml przecieru pomidorowego Przyprawy: sól, owoc jałowca, ziele angielskie, liść laurowy, chilli, cząber, estragon, tymianek
Wszystko chwilę przesmażyć w suchym garnku lub na tłuszczu (dodać tłuszcz do makro). Dodać przyprawy, zalać odrobiną wody, poddusić 10 minut, dodać przecier, dusić kolejne 10 minut i gotowe. Ja podalam z pszenicą.
W 1 z 6 porcji samego leczo 200 kcal 25 g białka 9 g węglowodanów 5 g tłuszczu
Zupa "meksykańska" (proporcje do samodzielnej zmiany):
350g mielonej wołowiny Puszka fasoli Puszka groszku Puszka kukurydzy 2 papryki Cebula Ząbek czosnku 2l bulionu lub wody (u mnie pół na pół) 250 ml przecieru pomidorowego Przyprawy: sól, papryka wędzona, zioła prowansalskie, chilli
Mięso podsmażyć, dodać paprykę i cebulę, dodać przepłukane zawartości puszek, zalać bulionem. Dodać przyprawy. Gotować 10-15 minut, dodać przecier, gotować kolejne 10 minut i gotowe!
W 1 z 6 porcji 254 kcal 23 g białka 17 g węglowodanów 7 g tłuszczu
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=ZhflJH_c1qc
Leczo (proporcje do samodzielnej zmiany):
3 małe cukinie
2 cebule
Ząbek czosnku
400 g pieczarek
2 papryki
3 kielbaski
360 g piersi z kurczaka
250 ml przecieru pomidorowego
Przyprawy: sól, owoc jałowca, ziele angielskie, liść laurowy, chilli, cząber, estragon, tymianek
Wszystko chwilę przesmażyć w suchym garnku lub na tłuszczu (dodać tłuszcz do makro). Dodać przyprawy, zalać odrobiną wody, poddusić 10 minut, dodać przecier, dusić kolejne 10 minut i gotowe. Ja podalam z pszenicą.
W 1 z 6 porcji samego leczo
200 kcal
25 g białka
9 g węglowodanów
5 g tłuszczu
Zupa "meksykańska" (proporcje do samodzielnej zmiany):
350g mielonej wołowiny
Puszka fasoli
Puszka groszku
Puszka kukurydzy
2 papryki
Cebula
Ząbek czosnku
2l bulionu lub wody (u mnie pół na pół)
250 ml przecieru pomidorowego
Przyprawy: sól, papryka wędzona, zioła prowansalskie, chilli
Mięso podsmażyć, dodać paprykę i cebulę, dodać przepłukane zawartości puszek, zalać bulionem. Dodać przyprawy. Gotować 10-15 minut, dodać przecier, gotować kolejne 10 minut i gotowe!
W 1 z 6 porcji
254 kcal
23 g białka
17 g węglowodanów
7 g tłuszczu