Owoce z minimalną ilością ciasta i cukru, które możesz jeść bez opamietania - Ogrodnictwo Intuicyjne - Permakultura TV


#permaculture #przepis #ciasto Kochani, odkąd dostałam ten przepis od mamy, na okrągło piekę to właśnie ciasto. Trudno nawet nazwać je ciastem, ponieważ są to w zasadzie owoce otoczone cienką warstwą ciasta. Oto przepis... Składniki: 50g mąki ziemniaczan
Komentarze:

Lidia Lipi?ska - Pozzi: ja również uwielbiam wiśnie w cieście i takie kupowałam. od dziś się zmieni. zaczynam sama piec. bardzo dziękuję. pozdrawiam serdecznie
Luiza: Dziękuję, choć piekę ciasta od lat i niektóre bardzo pracochłonne, to tego przepisu nie znałam. Niestety z wiekiem trzeba jeść bardziej dietetyczne potrawy i takie ciasto będzie dobre na otarcie łez po pożegnaniu z tortami itp.
Krystyna Dytkowska: Margaryna jest niezdrowa. Pozdrawiam
Edward P: swietny pomysl
ArtystyczneADHD88: Dzień dobry ?
Ja też przepis widzę pierwszy raz. I czuję się bardzo zachęcona, aby spróbować upiec to ciasto. Zaciekawiła mnie jeszcze ta "herbatka turecka" o której Pani wspomniała, też pierwszy raz o niej słyszę ? Pozdrawiam cieplutko i przesyłam uśmiech do kawy ☺️?☕?
Iwona Gierczak: Nie znałam do tej pory takiego ciasta, a czy można zrobić na mące bezglutenowej??
Irena Kirschenstein: Ten przepis skradł moje ❤️
Iwona S: ?
Lidia Gosz: Super przepis! Jabłka posypałabym cynamonem... mniam??
Efka: Ja nie znam, dziękuję ♥ za udostępnianie takich "wisienek", ja nie miałam możliwości korzystania z przepisów moich przodkiń ale właśnie teraz czuję że to właśnie one dają mi ten przepis dziękuję ♥ jestem wdzięczna za Wasze wszystkie filmiki.Ps. Już udostępniłam dalej, dla następnych pokoleń ?
Ewa Waszkiewicz: Zrobię bo lubię ciasta?Dziękuje
Ewa ??czycka: Super przepis bardzo prosty napewno upiekę mąż się bardzo ucieszy
Teresa Csdc: To jest tzw.kruche ciasto.Zwane też kramble.
Lidia Lipi?ska - Pozzi: jak napisałam tak zrobiłam. upiekłam dziś ciasto i wyszło REWELACYJNIE. bardzo dziękuję za przepis ♥
Cyryla Hala: Nie znałam tego przepisu, bardzo Wam dziękuję za podzielenie się i chętnie też wypróbuję.?
I N: I jeszcze do tego kleks śmietany i jest mega. Pozdrawiam. Jestescie wspaniali?
Malgorzata Planterhaug: Znam to ciasto, ale jeszcze raz zapisałam?
bioaronc: Pani Małgosiu zrobiłam ciasto z Pani odcinka z wiśniami ze swojej działki, i muszę powiedzieć, że jest przepyszne! ☺️ Nie sposób zatrzymać się na jednym kawałku ? dziękuję za przepis i co najważniejsze nie potrzeba tu żadnych dziwnych sprzętów, najprościej najlepiej tego mi trzeba ? dziękuję ?
Katarzyna Niemen: Jaka margaryna? Tylko masło...
benita t: Przepis super. Ja robię taki z mąką kokosową i erytrytolem. Jabłka posypuję cynamonem. Robię też jabłka w sezonieczyli antonòwki renety. Ścieram na grubych oczkach bez cukru do słoikòw i pasteryzować.
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=EqVMbmdAwUM