Jak kupić lub zrobić zdrowy chleb? | Iwona Wierzbicka LIVE - Ajwendieta - Iwona Wierzbicka


Zdrowy chleb, zdrowa mąka, jak zrobić zdrowy zakwas. Niesamowita rozmowa z Bogdanem Smolorzem , piekarzem starych technologii pieczywa glutenowego i bezglutenowego. Bogdan Smolorz to człowiek o wielkim sercu (warto posłuchać do końca). 45 lat w zawodzie.
Komentarze:

53kaja: Jeżeli teraz wszystko będzie z mąki z robali to jeszcze że szczepionka ,gdzie kupować czystą makę i trzeba samemu piec
Anna Wo?nica: Piękny materiał?
Laura S: Super live! Dziękuję ?
Marta Mokrzyczak-Chudy: Cudowny człowiek. Dziękujemy.
Gra?yna Michalska: Dziękuję!
Ale facet ! jestem pod wielkim wrażeniem i........ z celiakią i Hashimoto , o czym dowiedziałam się tuż po 50. urodzinach. Przez 9 lat - do teraz - udało mi się , i smakowało tylko kilka, może kilkanaście chlebów własnej roboty. Więc z niecierpliwością czekam na instrukcje pieczenia tych bezglutenowców ???
Zdrowe Dzieci - Zdrowa Rodzina: Świetny wywiad i wgląd w merytoryczną, specjalistyczną wiedzę. To rzadkość w dzisiejszych czasach, aby komuś chciało się podjąć głębszy wysiłek intelektualny. A przecież taka właśnie wiedza powinna być podstawą naszych opinii i decyzji.
Iwona Iwicka: Pan powinien być mianowany honorowym Dziedzictwem Narodowym a w następstwie Ministrem Zdrowia i Rolnictwa??
Monika Wszolek: W zakwasie są jeszcze drożdże i one są najważniejsze, bakterie rownież ale ten aktywny zakwas zawiera tzw. dzikie drożdże
E Leks: Cudowne 2 godziny ?
Ein Sachse: Pana Bogdana mogę słuchać godzinami. Podziękowania za zaproszenie takiego rozmówcy i ciekawą rozmowę.
Ewa Wasiak: Dwie godziny minęły nie wiem kiedy! Co za wspaniała rozmowa i wyjątkowy człowiek. Pan Bogdan to profesjonalista i rzemieślnik, z ogromną wiedzą, etyką i pasją. Mam nadzieję, że zanim zawiesi swoją działalność uda mu się wyszkolić następne pokolenie piekarzy i zarazi ich swoją miłością do wykonywanego zawodu. Tak bardzo nam potrzeba ludzi jak pan Bogdan we wszystkich dziedzinach życia. Ludzi, którzy zdają sobie sprawę, że do celu dochodzi się ciężką pracą, niekiedy niewdzięczną i żmudną, ale zawsze w zgodzie z samym sobą. Na każdym kroku spotykamy się z partactwem, przeciętnością i chęcią szybkiego zarobku, a jakość schodzi na drugi plan. Czapki z głów dla pana Bogdana, niech żyje długo w dobrym zdrowiu i propaguje swoje wartości na szeroką skalę.
Barbara: Cudowny, ciepły, życzliwy Człowiek. Dziękuję, Pani Iwono za tą rozmowę.
Janusz Wilk: Bardzo fajna i kreatywna rozmowa. Brawo dla Pani i dla Pana... Mądrość życiową i rozsądek widać gołym okiem... ??
Maria Skrzypczak: Dziękuję za wiedzę, cieszę się że są jeszcze tacy ludzie.
B Izabela: Chleb trzymaj w lodówce
Agnieszka Kazienko: Wspaniały wykład o chlebach Panie Bogdanie❤ dziś byłam na Eco Bio Targu w Mikołowie. Mnóstwo pychnego zdrowego jedzenia do kupienia. POLECAM
Renata Pil?ys: Niesamowity człowiek, oby takich ludzi było więcej❤
Krystyna Ko?odenna: Mogę tylko zazdrościć Twojej żonie. Mieszkam blisko Reńskiej Wsi. Wszystkiego dobrego dla Was
Cecylia Talarek: Nie kupować @!!!
Kecaj Lis: Powiem tak ludzie to chytre na kasę nie nażarte qrwy:) głodne kasy
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=X4YnpNswVmk