Pieczone skrzydełka z kurczaka. Chrupiące z piekarnika. Proste i tanie danie. Przepis MENU Dorotki. - Menu Dorotki
Przepis jak zrobić bardzo smaczne skrzydełka z piekarnika. Delikatne w środku i z chrupiącą skórką. Doskonałe jako samodzielne danie, ale sprawdzają się też jako przekąska czy przystawka. Pokażę Wam jak zrobić doskonałą marynatę do kurczaka. Dowiecie się
Komentarze:
Best Hvac: a gdyby tak odciac przed pieczeniem lotki? i tak sie ich nie je, a zajmuja miejsce na blasze i energie potrzebna do upieczenia. Ja osobiscie zawsze odcinam lotki przed pieczeniem - potem dodaje do np. rosolu ,czy sosu. Kanal fajny oprocz odcinkow z Mietczynskim. Pozdrawiam
Julia Kossowska: Bardzo dziękujemy.
Acker: skrzydełka właśnie siedzą w piekarniku :) juz slinka cieknie od tego zapachu
Elzbieta Wischniewski: Dzięki za przepis Pani Dorotko ??❤️?
Roman Dudek: Kurde. Zazdroszczę mężowi Pani Dorotki, piękna i jeszcze tak gotuje... Nie to co moja. Ehh niektórzy to w czepku urodzeni normalnie ?
Iza Maczek: Pyszne. Dziś przepis wypróbowany. Co prawda nie robiłam skrzydełek ale nóżki i piekłam trochę dłużej. Polecam ten przepis.
SZYMON: Rewelacja ???
Ja Ku: Skrzydełkom na serio potrzeba ponad godziny w piekarniku? Filety z kurczaka (bez rozbijania ani krojenia na plastry) starcza do 25 minut. Schabowi 1,5kg w kawałku wystarczy ~75 minut. Skrzydełka są dużo cieńsze. Nie będą suche?
Dariusz Szmatula: Jak zwykle pani Dorotko..Profesionalnà ,slodka i bardzo kobieca. Pozdrawiam serdecznie..
Ihtiander Suse?: Zrobiłem skrzydełka zgodnie z Twoim przepisem, Pięknoto, ale albo mój piekarnik jest wyjątkowo wydajny, bowiem przy zalecanej temperaturze i czasie normalnie się paliły! Ponieważ na jedną blachę mi się zmieściły, drugą zrobiłem ze zmodyfikowanymi temperaturą i czasem! Zacząłem od 180 stopni, a następnie 150 i troszeczkę dłuższy czas. I koniecznie należy pozbawić skrzydełka samych końcówek, bowiem w jednym jak i drugim przypadku normalnie się spaliły i tak i tak były do wyrzucenia! Zgodzisz się z moimi sugestiami! Smakowo super!!!
Ania S: Zrobiłam, wyszło przepyszne. Dziękuję za przepis ?
Pawe?: Można inaczej - reklamówka - ładujemy tam skrzydełka, rozkładamy, posypujemy całym opakowaniem przyprawy złocistej do kurczaka, mieszamy dokładnie w reklamówce zamkniętej - tarmosimy :) potem wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i do piekarnika na 1h10 lub mniej- termoobieg 170-180 stopni w zależności od wielkości oraz czy lubimy "mięsiste" czy przypalone :)
Handmade by Eli: Skrzydełka były dzisiaj na obiad z pelnoziarnistym ryżem basmati oraz surówką z kapusty pekińskiej. W marynacie leżały blisko dobę i wyszly przepyszne. Dziękuję za inspiracje. Pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne filmiki. ??
Monika J?drusik: Dziś zrobiłam te skrzydełka.
Szkoda, że nie słyszała Pani słów zachwytu mojej córki ?
I prosiła, żeby gotować tylko z "Menu Dorotki" ?
Szkoda, że nie słyszała Pani słów zachwytu mojej córki ?
I prosiła, żeby gotować tylko z "Menu Dorotki" ?
eli ?: Ciekawie u Ciebie Dorotko .Super przepisy ❣️Pozdrawiam .
jolanta g: Jestem ciekawa czy w ostatnim etapie nie lepiej użyć funkcji grilla jeśli nasz piekarnik ma? ?
ES Chicago: Pycha... dziekuje
Pawel J: ??? na starosc 56 :) polubilem gotowanie.... pozdrawiam :)
Emil Sygulski: Pani Doroto dziękuję za pani przepisy! Ostatnio zrobiłem pączki z pani przepisu (nie miałem tylko cukru z prawdziwą wanilią) i wyszły bardzo dobre! Dziś zrobiłem te skrzydełka i napiszę szczerze, że te skrzydełka wyszły obłędnie. Zjadłem przed chwilą ponad kilogram leżę zadowolony z wydętym brzuchem xD ?
Jadwiga Nowak: Napewno skorzystam z przepisu ,pozdrawiam Panią.
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=6N329AIJA5g