MAKARONIKI PISTACJOWE - CoJaPieke


Więcej Informacji CoJaPieke na Facebooku C4%99 1502615626708801/?fref=ts co_ja_pieke na Instragramie Składniki: • 150g zmielonych pistacji (niesolonych, obranych) • 150g cukru pudru • 120g białek (60g + 60g), w temp pokojowej • 185g cukru (15
Komentarze:

Lucyna Olszyk: Pięknie wyglądają .ja przed chwilą jadłam lody w tym kolorze .... pistacjowe pychotki .
Zuzanna Kasierska: Na pewno tak pyszne jak piękne, a nawet pyszniejsze. Makaroniki, to mój wielki przysmak, a makaroniki pistacjowe to musi być wielkie doznanie smakowe. Po raz pierwszy jadłam makaroniki (czekoladowe i miętowe) w 1966 roku (wakacje po maturze) w ulubionej, przedwojennej restauracji-cukierni mojej mamy i węgierskich dziadków - "GUNDEL" w Budapeszcie i mimo niepozornego wyglądu zachwyciłam się ich lekkością i smakiem.
Karol Gundel był znakomitym budapeszteńskim cukiernikiem, twórcą "GUNDEL PALACSINTA" - płonących naleśników GUNDEL (czasem zapraszałam na nie gości). Dla miłośników deserów trudno o coś smaczniejszego. Pozdrawiam serdecznie
Zofia Szczykowski: Robilam wczoraj nie z twojego przepisu i wyszly mi miekkie w srodku . Czy przyczyna moglo byc ; za krotki czas suszenia , a moze cos z temperatura . W smaku byly ok. Robolam pierwszy raz . Nigdy wczesniej tez ich nie jadlam , ale mysle ze chyba powinny byc chrupiace.Twoje wygladaja super , po tej (chyba wpadce ) obejzalam wszystkie twoje filmy z makaronikami.Rewelacja , nastepnym razem wykrzystam ktorys z twoich przepisow . Na koniec pytanko : jak je przechowywac ?
prince polo: Ja mam pytanie. Makaroniki mają być twarde po upieczeniu? Bo już sama nie wiem jak za krótko to ciasto nie chce się odkleić a jak ciut dłużej to jest wszystko super tylko są twarde. Potem miękną ale nie wiem właśnie czy o to chodI w nich że mają być twarde po wystydzeniu?
Tula S?owikowa: Mam pastę pistacjową 100%. Nada się do tego przepisu?
?ukasz J: Wspaniałe
?Hubert: Ilość subskrypcji nie jest proporcjonalna do jakości filmików na tym kanale. Każde wideo jest świetne i pokazuje coś, czego nie ma nigdzie indziej na polskim YouTube. Ten filmik oczywiście cudny jak poprzednie! ❤️
Agnieszka A.: Miałam taką samą matę do makaroników i nie wiem co było źle, ale rosły mi takie brzuszki i makaroniki były w środku nie upieczone, choćby nie wiem jak długo siedzialy w piekarniku.
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=cWUFggd28p0