✨✨ CRAQUELIN ✨✨ FRANCUSKIE PTYSIE Z KRUSZONKĄ - CoJaPieke


CRAQUELIN ↓↓ Więcej Informacji ↓↓ CoJaPieke na Facebooku C4%99 1502615626708801/?fref=ts co_ja_pieke na Instragramie Przepis na 15 ptysi : ) KRUSZONKA: * 100g masła, * 85g jasnego brązowego cukru * 100g mąki pszennej CIASTO PTYSIOWE: * 1 szklan
Komentarze:

Ola M: ????
Karol Kaniewski: Pychotka ;)
Test tu jemy: Kiedy Q&A? Please! Bardzo jestem ciekawa czy jesteś cukiernikiem / cukierniczką ???/ z zawodu? Czy to Twoja pasja? Jakie ciasto lubisz najbardziej? A ulubiony sernik? Wystartujesz w Masterchefie?
Agata: Zawsze myślałam, że to ciasto to jakaś większa filozofia, ale widzę że nie powinno być tak trudno ? będę próbować w weekend!
edziaedysia: Hey kochana napisz mi proszę jak długo te pyszności zachowają świeżość, bo raczej trzeba z nimi do lodówki. Pozdrawiam
edziaedysia: Wyrosły pięknie po 25 min, wydawało się ze są upieczone piekarnik otwarłam i klapa, moje 3 podejście do ptysi i nici co mogło pójść nie tak??? ?
TAM I Z POWROTEM: super, ciekawy filmik, subek,łapka w górę? leci w twoją stronę,
pozdrawiamy z Holandii i zapraszamy do nas na kanał?✈️? :-)

TAM i Z POWROTEM ❤️️♥️
Al Boj: Kurczę!!!nic w domu nie mam ?a nie chce zjeść telefonu,lecę robić kogel mogel???‍♀️
Kinga Tomaszek: Czekam na malinowe ??
Mikimik: Robiłam te ptysie w zeszłym tygodniu! Zainspirowałaś mnie tym kremem orzechowym, ja robiłam z nutellą, dobre, ale nie porywające, muszę zrobić w takiej wersji ?
robert ozdoba: Bardzo dobre te ptysie. Jadłem je w Belgii gdy byłem przejazdem. Jest to specjalność belgijska ( walońska) i craquelin można kupić też na północy Francji. Im dalej na południe Francji tym bardziej popularne są ,,les éclaires'', podłużne ptysie z kremem. Równie dobre. Twoja odmiana z orzechami jest bardzo apetyczna.?? Pozdrawiam z Francji ??
greenie`76: wyglądają obłędnie, pewnie równie dobrze smakują :)
Olga Niemir: Jadłabym... non stop... ale może te pistacjowe spróbujemy? ;)
Daria Nowak: Super, na pewno zrobię i to w weekend? czekam na wersję pistacjową?
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=hZKlUBVmvxw