MEGA KANAPKA Philly Cheesesteak musisz spróbować - Policzona Szama


Sprzęt z odcinka: ⭐Patelnia Stal Nierdzewna 28 cm ⭐Dębowa Deska Sklep, Przepisy: ​ skomponuj zdrową kuchnię 0:54 składniki W tym odcinku zobaczysz przepis jak zrobić niesamowicie smaczną kanapkę Philadelphia Cheesesteak. Nazwa pochodzi od miej
Komentarze:

Kamil Kaczmarski: Witam,jaka cena tego dania? Ogólnie prócz mikro mógłby Pan podawać cenę potraw:)
mac363mac363 mac363mac363: Byku a po co końcówki bułki obciąłeś?
Don Dejsov: Mięsko mogłeś dać do zamrażarki na 15min aby lepiej kroić na naprawdę cienkie paski.
Szczeps M: lewy ty to przechodzisz sam siebie nie dosc ze w pilke kopiesz to jeszcze w kuchni takie rarytasy robisz :P
Mateusz: Uwielbiam kanapki z wołowina. Jedna z lepszych potraw, a takich prostych to juz napewno. Na masie jadłem w każdym tygodniu, na redu zostają steki bez bułki ?
Bartek Mincberg: Zawsze wszystko jest szybko, łatwo i przepysznie, to może jakiś jeden odcinek gdzie nie będzie tak łatwo, ale za to jeszcze pyszniej ?
krzysiu pieczarniak: 2:20 składniki
Pioterfsasas: zrób serie cheat day !
Pawe? Gos: ten przepis to porażka, lubię kanał ale to co zrobiłeś z tą kanapką woła o pomstę. zrobiłem setki philly w restauracji i to nie ma nic wspólnego z tym co jest tutaj. nie chce mi się już wymieniać co jest nie tak, ale oprócz bułki raczej wszystko. heja!
Maciej Czarkowski: Czuć było te smaki na sam wygląd ?
Jakub B: Śmietana ze skrobią, po co ten syf używać?
Agnieszka Milczarek: Będzie robione. Dzięki
BartaS wlkp: Na sam początek widać, że apetycznie wygląda
Mateusz Rusak: No to mam kolację na dziś
RJ: Super!?
Jakub Wróbel: Mistrzostwo !:)
Pablo Corsa: Nie będę tego oglądał, bo zaraz zrobię się głodny, elo ?
basspejs: philly cheesesteak zawsze na propsie :) ale warto nadmienić, że w oryginalnym przepisie z warzyw jest tylko cebula, ewentualnie dodaje się trochę zielonej papryki. Generalnie nie wiem czy tu jest czosnek potrzebny, to danie ma smak zaostrzony dzięki serowi, całość jest jednak delikatna, a czosnek może to zaburzyć. Co do sera, to czosnek akurat może współgrać z Twoim sosem, ponieważ podejrzewam że on kompensuje mdłość wynikającą z rozpuszczenia cheddara w śmietanie i mleku. Ale jakbyś dał samego cheddara to czosnek zdecydowanie nie potrzebny :) Prostą metodą na zrobienie tego dania to dać olej, podsmażyć cebulkę, wrzucić paprykę, smażyć do utraty surowości. Jak gotowe, dać na krawędzie patelni, na środek wrzucić mięso, posolić i popieprzyć, docisnąć. Jak się zrobi od dołu, przewrócić. Jak z drugiej strony się podsmaży, wymieszać z warzywami i uformować kształt bułki. Na to cheddar i jak się roztopi to szpatułką przenieść na bułkę. Ewentualnie można wymieszać z serem na patelni jak się chce mieć lepiej rozdystrybuowany ten ser. W takiej wersji jest trochę mniej kombinowania :)
Mateusz: geniusz!! :D da się w ogóle zrobić smaczną wątróbkę:D?
MarcoFoxx: A ić pan w uj....
przez te twoje przepisy to muszę 10 razy w tygodniu na siłkę pomykać żeby przepalić te kalorie....
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=jG1d6moOJow