Jak wygląda hodowla KURCZAKA pastwiskowego - Policzona Szama
W filmie zobaczycie cały proces hodowli naturalnego kurczaka pastwiskowego. Jak wyglądają różnice w hodowli przemysłowej, a tej naturalnej. Ile żyje taki kurczak i dlaczego dochodzi do 4 kg wagi. Zapraszam na odcinek o hodowli kurczaka od pisklaka do goto
Komentarze:
Reksio: No mógłbyś więcej odcinków o produkcji żywności.
Krix MAD: Pamiętam jak za dzieciaka rodzice hodowali kurczaki dla całej rodziny. Pierś to była konkret pierś jak tutaj widzimy, nic nienormalnego że tak to wygląda. Ugotuj to dopiero zobaczysz jaka jest różnica między włóknami piersi ze sklepu a tej z hodowli. Pozdro
LPC62: 30PLN/kg
Kamil K: Fajny ciekawy materiał! Pies stróż robi robotę ;)
Maciej Czerwi?ski: Fajny pomysł, szerszy content zdecydowanie na plus!
Aleksander Kozak: i pozniej cyk na grilika takiego:)
M. M.: Cena całkiem sroga. Na pewno kiedyś kupię, aby wypróbować. To ile pracy kosztuję całą rodzinę, aby kury miały się tak dobrze musi zostać nagrodzone. Za taką jakością musi iść zdrowie. W dobie wszechobecnych chorób chyba zbyt małą uwagę zwracamy na odżywianie. Super odcinek, pozdrawiam.
cze??: Jak wygląda kwestia szczepień profilaktycznych w takim gospodarstwie?
SialalaMarcin: Mateusz nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać nowymi projektami i odcinkami które wciągają mnie z ogromnym zainteresowaniem. Mój absolutnie ulubiony kanał na Polskim YT. Jako żywieniowiec i pasjonat gotowania nie mogłem lepiej trafić.❤
k t: bardzo fajny odcinek, daj znać jaka różnica w smaku; ciekawi mnie też, jaka jest różnica w wartościach odżywczych takiego kurczaka, a kurczaka z chowu klatkowego
Cyrus Wielki: Myślałem, że to będzie o Panu Józku, hodowcy drobiu z Chociul ???
Patrycja Patka: Świetny odcinek moja ciotka św.pamieci na swoj i nasz użytek tak właśnie hodowała kury mialy życie jak w Madrycie, wypas wolny ale całkowicie bo to też inaczej jak na mniejszą,, skalę,, zero szajsu pamietam jak pisklaki miały krojoną pokrzywę z otrębami i te kurczaki po uboju były zupelnie inne niż to co nam teraz w sieciowkach serwują
Brzunio: Super farmer!
Krzysztof Ga?uszka: Fajny film. Kurczaki juz zamówione;p
Tomasz Labisz: Super! Z chęcią bym akurat kupił od Ciebie jakieś części tych kurczaków! ??
Mariusz: Rewelacja❤
sebAka: ???? zobacz jak hodowane są kurczaki z ,,wolnego wybiegu" , hala się otwiera na boki - obok pole, a on nie wychodzą. czemu ? bo są tak nażarte, przyjedź tam kiedyś niezapowiedziany i niech przesuną klatki, te kurczaki nie będą łapać świerszczy bo będą tak pełne paszy, więc wolny wybieg i kurczak pastwiskowy to prócz tego że kurczaki ,,chodzą" nic nie daje bo nadal jedzą paszę którą się ją karmi ?. Sumując fajnie że mają światło słoneczne i mogą trochę chodzić (chociaż są miejscami łyse jak by siedziały) ale nie różnią się składem ok kurczaka z chowu klatkowego (nawet jeśli zjedzą świerszcza czy robaka to ich jest kilkadziesiąt to na samym tym by zdechły) - POLECAM pojedź sprawdź bez zapowiedzi. Moim zdaniem skład mięsa 99% klatkowy - pasza
Obywatel JC: dobry pomysł na film. Popieramy!
Shinobi: bardzo fajny pomysł z tym odcinkiem , fajnie zobaczyć coś z innej strony niż od kuchni , czekam aż coś pysznego zrobisz z tym kurczakiem ;)
Policzona Szama: Co myślicie o tym, trochę innym formacie filmu na kanale co jakis czas?:) Może interesują Was jakieś inne tematy, o których można nagrać materiał?
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=vu15ArjmlUk