Makaron AMATRICIANA z guanciale i twistem Karola | Karol Okrasa & Kuchnia Lidla - KuchniaLidla.pl


Szukasz pomysłu na obiad? Uwielbiasz kuchnię włoską i dania z makaronem? Poznaj najnowszy przepis Karola Okrasy na wyjątkowy makaron maccheroni z sosem amatriciana urozmaicony dodatkiem kaparów oraz sera pecorino romano. Koniecznie wypróbuj tę propozycję
Komentarze:

@KuchniaLidla: Jakie inne danie inspirowane włoską kuchnią chcielibyście zobaczyć w wykonaniu Karola? ?‍??
@j.k_foods: Sorry ale właśnie te danie nie może się nazywać amatriciana. Kuchnia Włoska jest właśnie taka że jak dodajesz inny składniki który nie jest częścią dania to już inaczej się nazywa. Wytłumaczę inaczej Mamy Cacio e Pepe dodajesz guanciale mamy Pasta Alla Gricia, zamieniasz sos serowy na sos jajeczny masz carbonare, zamieniasz sos jajeczny na sos pomidorowy masz amatriciane, a i by the way gdzie białe wytrawne wino? A właśnie do tego sosu używa się bucatini ?
@lubo863: Super Danie
@user-lc2zk9gj8t: Ja do tego sosu uzylabym makaronu udon smacznego bardzo lubię kuchnie włoska łapka poszla
@sakazieczko: Takiego kawałka guanciale jeszcze nie widziałem w lidlu
@IgorSamson: Guanciale znajde w ofercie Lidla?
@przemyslawlu1067: jak ktos nie lubi kaparow mozna oliwki, ogorka, ale ogolnie sama baza jest dobrym wyjsciem do roznych kombinacji, mozna ruszac w putanesce, wiele kombinacji, masz trzy skladniki i pasta gotowa
@przemasdytwa: Niech ktoś mi powie o co chodzi z tym guanciale,policzek wieprzowy to delikatne mięso chyba najlepsze do duszenia a to coś bardziej przypomina podgardle
@GianiDiBiagi: Not approved this is not Amatriciana
@EmilianoMaronne: Come fai?
@magorzatagajewska4224:
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=h7QL_5Vms4I