Upiekłem domową PIZZĘ NA GRILLU, jak wyszła? - bonkol


Pierwsza próba pieczenia pizzy na grillu gazowym. Ciasto na pizzę z tego przepisu: (jakby ktoś pytał grill gazowy to Napoleon Freestyle 365) ➨ Kupuj taniej gry na stronie: [REKLAMA] ➨ Mój drugi kanał (Archiwum Live): bonkollive ➨ Kanał Bonkol Ludolog: B
Komentarze:

@modykacperek1690: zrobiles mi smaka na pizze. Pozdrawiam
@dominikstasiak4247: A ja w zeszłym tygodniu zrobiłem swoją pierwszą domową pizzę z piekarnika na podstawie Twojego przepisu z bodajże 2021 roku. I muszę podziękować, bo wyszła przegenialnie. Bez żadnych kamieni, nawet bez żadnych deseczek do pizzy żeby wsadzić ładnie do piekarnika, piekarnik też najzwyklejszy z temp. max 250 stopni. Najlepsza jaką w życiu jadłem. Zrobiłem tyle ciasta, że starczyło na dwie pizze, ciasto 2 dni leżało w lodówce. Za pierwszym razem co prawda zbyt słabo rozciągnąłem to ciasto i sama pizza była w miarę gruba i z bardzo dużymi i grubymi brzegami, ale już za drugim razem zrobiłem to dużo lepiej i była idealna, a rozmiarowo ta sama ilość ciasta a jakby 2x większa. Ale i ciasto i sos zrobiły dużą robotę, choć miałem spore obawy dot. ciasta, bo przy wygniataniu go na początku bałem się, że coś źle dodałem, że może za dużo drożdży albo po prostu słabo wygniatam bo bardzo się kleiło i musiałem się wspomagać mąką, żeby to miało jakiś kształt i się nie kleiło do miski w momencie, gdy u Ciebie na filmiku nie było takiego problemu. Ale na szczęście skończyło się bardzo dobrze i przede wszystkim bardzo pysznie. Polecam tego szefa kuchni
@MegaDavidii: No koszula to chyba po raz 1 nigdy nie była prasowana, bonkol proszę cię
@Kuba1972.: ??
@Szczwany-Lisek: Youtuber od gier który nagrywa o gotowaniu. Żenada
@EuropeCollector: Bardzo fajny operator. c:
@sya2772: :)
@lazykuki: Ale pognieciona koszula :D
@doboszewskijpl: Mniam
@norman20100: ty tą koszulkę krowie z gardła wyciągnąłeś ? :D pati coś nie dba by dawidek miał wyprasowane koszule
@Michal.P.P.: Równie dobrą pizzę można zrobić w domowym piekarniku. Wystarczy najpierw podpiec samo ciasto z sosem pomidorowym, a gdy rant od wewnętrznej strony(od strony wentylatora) zacznie się rumienić, wyjąć, położyć ser i dodatki, i dopiec. Dzięki temu ciasto będzie chrupiące, a ser i dodatki ładnie przyrumienione. Może nie jest to jakość najlepszej pizzy z prawdziwego pieca, ale jak się dojdzie do wprawy z ciastem i czasem pieczenia, spokojnie można uzyskać efekt przewyższający jakością pizzę z przeciętnej pizzerii.
@annadominika26: smaka na pice narobiłeś , na prawdę jestem pod wrażeniem jak Ci one wychodzą piknie :) pozdrawiam
@VaniliaSoftthe: Ty Panie Bonkol powinienś Pizzerie otworzyć...
@Kluch_369: Grillowanie samej kiełby to jest patola
@SpinGoal: Super Dawid, teraz pora odtworzyć LEGENDĘ KANAŁU. Parówkowe Rollo na grillu, czekamy :D
@krzysztoflewandowski5054: W majówkę wleciała pizza z ogniska, musisz sprobować takiej następnym razem, jest mega!!
@bednarxi: Elegancka koszuleczka
@BartoszSS: Ile wypiłeś ???
@TheSupermati97: Ale giga pizza. Dawid Ty toś jest pizzerman pierwsza klasa
@bonkol: Dziękuję za liczne troski o moją koszulę ale odpowiadam, ta koszula jest 100% ze lnu i po 10 minutach w samochodzie właśnie tak wygląda po wyprasowaniu, tego nie opłaca się co chwilę prasować a tak na marginesie to mam w dupie jak to wygląda - jestem za stary aby się takimi pierdołami przejmować co ludzie wypisują :D
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=GyIbwEidi5M