Ser Dojrzewający. Jak zrobić w domu, krok po kroku Praktyka u Praktyka - NOMART.PL
Jak zrobić ser dojrzewający w domowych warunkach? W tym filmie krok po kroku pokazuję jak postępować i jakich zasad się trzymać, by poprawnie wykonać pyszny dojrzewający ser. Omawiam podstawowe serowarskie zasady i tak upraszczam proces, żeby powstała re
Komentarze:
@Lovisa_Kreutzer57: Naprawdę super fajny film!??
@pilotheli6751: Dziękujemy.
@stekzeszczura602: A zostanie trochę do wtorku?
@JawaGym: Genialny film pozdrawiam, i dziękuje za takie przepisy my młodzi nawet nie mamy się od kogo nauczyć.
@maciejkruszewski: Witam serdecznie Panie Arturze I pozdrawiam
@edytaros2081: Jest Pan niesamowity, dziękuję ❤
@BartekZubr: Na początku myślałem, że będzie jakaś domowa metoda pozyskiwania bakterii do sera. Ja żadnych w domu nie mam ?
@hegemonit: Pozdrawiam ?
@piotrstandarddeviation6934: To mnie przerasta. Kupuję sery Ślesińskie:)
@Garys74: Witam serdecznie.
Czy do sklepowego też muszę dodać chlorek?
Czy do sklepowego też muszę dodać chlorek?
@drake256: Czaje się go zrobić nie mogę ciężkich serów mam zgagę zastanawiam się czy jak się nie pracuje nie będę mógł go jeść
@rafamazur5053: Pytanie
Czego Pan nie lubi jeść
Czego Pan nie lubi jeść
@jaceksadlo2506: Dziękujemy ???
@hyziu1971: Co pan sądzi o dojrzewaniu sera próżniowo. Oglądam filmy anglojęzyczne i tam dużo ludzi dojrzewa sery zapakowane prózniowo.Pozdrawiam
@tura4259: Jest Pan mistrzem szanowny Panie Arturze! Szacun. Ja mam 4 bakterie, jedna większa i 3 mniejsze :-P zachęcił mnie Pan do spróbowania, ale już chyba nie mam cierpliwości do tak misternego i długie procesu. Świetny materiał i wartościowy. Dziękuję ślicznie. Miłego weekendu.
@YamiYami: O, pan Serodzeiej wroczyl do prktyki! Super:)))
Pozdrawiam
Pozdrawiam
@mmgla4608: Chciałbym mieć tyle cierpliwości. Do wędlin czy kiełbas jeszcze, ale serowarstwo to już nie dla mnie :D.
Niemniej, ciekaw jestem smaku takiego sera! Wspaniale się Pana ogląda. Co piątek nie mogę się doczekać kolejnego odcinka!
Niemniej, ciekaw jestem smaku takiego sera! Wspaniale się Pana ogląda. Co piątek nie mogę się doczekać kolejnego odcinka!
@gregpich4524: Witaj Arturze, bardzo podziwiam Cię za to serowarstwo i praktykę i czas żeby je przygotować. Ja uwielbiam sery ale żeby czekać kilka miesięcy - chyba nie dałbym rady ? Wszystkiego dobrego, pozdrawiam ?
@kriskrisSILESIA: Panie Arturze, czy mnie wzrok myli czy na diecie Pan jest?
@Parissssss3: Po co ta powłoka? Bez tego ser byłby smaczniejszy i lepszy
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=14t6LERCS3M