Ser Dojrzewający. Jak zrobić w domu, krok po kroku Praktyka u Praktyka - NOMART.PL


Jak zrobić ser dojrzewający w domowych warunkach? W tym filmie krok po kroku pokazuję jak postępować i jakich zasad się trzymać, by poprawnie wykonać pyszny dojrzewający ser. Omawiam podstawowe serowarskie zasady i tak upraszczam proces, żeby powstała re
Komentarze:

@Lovisa_Kreutzer57: Naprawdę super fajny film!??
@pilotheli6751: Dziękujemy.
@stekzeszczura602: A zostanie trochę do wtorku?
@JawaGym: Genialny film pozdrawiam, i dziękuje za takie przepisy my młodzi nawet nie mamy się od kogo nauczyć.
@maciejkruszewski: Witam serdecznie Panie Arturze I pozdrawiam
@edytaros2081: Jest Pan niesamowity, dziękuję ❤
@BartekZubr: Na początku myślałem, że będzie jakaś domowa metoda pozyskiwania bakterii do sera. Ja żadnych w domu nie mam ?
@hegemonit: Pozdrawiam ?
@piotrstandarddeviation6934: To mnie przerasta. Kupuję sery Ślesińskie:)
@Garys74: Witam serdecznie.
Czy do sklepowego też muszę dodać chlorek?
@drake256: Czaje się go zrobić nie mogę ciężkich serów mam zgagę zastanawiam się czy jak się nie pracuje nie będę mógł go jeść
@rafamazur5053: Pytanie
Czego Pan nie lubi jeść
@jaceksadlo2506: Dziękujemy ???
@hyziu1971: Co pan sądzi o dojrzewaniu sera próżniowo. Oglądam filmy anglojęzyczne i tam dużo ludzi dojrzewa sery zapakowane prózniowo.Pozdrawiam
@tura4259: Jest Pan mistrzem szanowny Panie Arturze! Szacun. Ja mam 4 bakterie, jedna większa i 3 mniejsze :-P zachęcił mnie Pan do spróbowania, ale już chyba nie mam cierpliwości do tak misternego i długie procesu. Świetny materiał i wartościowy. Dziękuję ślicznie. Miłego weekendu.
@YamiYami: O, pan Serodzeiej wroczyl do prktyki! Super:)))
Pozdrawiam
@mmgla4608: Chciałbym mieć tyle cierpliwości. Do wędlin czy kiełbas jeszcze, ale serowarstwo to już nie dla mnie :D.
Niemniej, ciekaw jestem smaku takiego sera! Wspaniale się Pana ogląda. Co piątek nie mogę się doczekać kolejnego odcinka!
@gregpich4524: Witaj Arturze, bardzo podziwiam Cię za to serowarstwo i praktykę i czas żeby je przygotować. Ja uwielbiam sery ale żeby czekać kilka miesięcy - chyba nie dałbym rady ? Wszystkiego dobrego, pozdrawiam ?
@kriskrisSILESIA: Panie Arturze, czy mnie wzrok myli czy na diecie Pan jest?
@Parissssss3: Po co ta powłoka? Bez tego ser byłby smaczniejszy i lepszy
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=14t6LERCS3M