Przepis na Kaczkę Pieczoną z aromatem dymu Praktyka u Praktyka - NOMART.PL


Przepis na pyszna kaczkę pieczoną, podlaną cydrem i z aromatem dymu. Wykonałem ją dla miłych gości, a sama kaczka pochodziła z EKO hodowli. Dobry surowiec to i biesiada była zacna. Trochę to trwało, ale mięso samo odchodziło od kości, było miękkie, aroma
Komentarze:

@jacksmith492: Wydaje mi sie ze gosc z kanalu "policzona szama" byl w tym gospodarstwie z kamerą
@MultiPerla78: uwielbiam Pana filmy
@maciejmaciej80: Aromatem dymu? Tym samym która ma być zakazany przez lewacką UE?
@maciejmaciej80: Najgorsze mięso jest w chrząszczu koloru czerwonego pakowane próżniowo.Unikać.
@kasiaw-s7348: Mistrz, geniusz po prostu
,,,Wódzu prowadź" cytują klasyka?
@michalkozarski9188: Artur jak zawsze szacunek
@michalkozarski9188: Bracie ale broda jakaś taka elegancka. Bardzo dobrze wyglądasz
@piotrkowalski519: ✋??
@danielxc717: Często kupuje mięso w Lidlu z polskiego pochodzenia mięsa, ale zdarza się 2-3 razy do roku mięso, które śmierdzi knurem.. Zawsze bezproblemowy zwrot, ale tam nie zdarzyło mi się kupić zepsute mięso.

Zdarzyło mi się też mięso z podlaskiego sklepu internetowego gdzie miałem w kościach ze schabu zielone Guzy, wrzody o nieprzyjemnym zapachu. Reklamację również została pozytywnie rozpatrzona
@marcin5034: Witam. Komentarz taktyczny dla zasięgu ?Kaczka wygląda wyśmienicie, super przepis. Pozdrawiam serdecznie ?
@danielxc717: 40 zł kg za kurczaka albo 70 za inny drób to już naprawdę dużo. Do tego wysyłka pewnie. Warto przy takich kwotach znaleźć gospodarza który choduje na, powietrzu swoj drób.
@thekrzysztofbak: <3
@sawekmarat3055: Kupując trzeba dobrze obejżeć (powąchać, pomacać) i wtedy mało prawdopodobne że kupimy zepsute.?
@sawekmarat3055: No to kwiaty, flaszkę i wbijamy z życzeniami (chyba ugości)?
@mati804: Oj Arturze widzę, że nie próżnujesz, tylko super jedzenie czarujesz.
@robertttakt: W Auchan w Krakowie już kilka razy kupiłem lepiący drób z nie miłym zapaszkiem.
@aldonapomidorowa4837: Zdarzyło mi się kupić szynkę w lokalnych zakładach mięsnych o ponadstuletniej tradycji, która w połowie peklowania zaczęła wręcz cuchnąć. To był jedyny przypadek, kiedy musiałem wyrzucić kilka kilogramów mięsa.

Jeśli chodzi o promocje w marketach, myślę, że jedyną (lub najczęstszą) przyczyną niskiej ceny jest zawartość wody dodanej w mięsie, która potrafi być w ilościach prawie kąpielowych :) Bo akurat w marketowym mięsie, które czasem używam, nie trafiłem na nieświeżość.

Co do kaczki: uwielbiam i przepis z pewnością wypróbuję!
@jarosawjaczynski7540: Na pewno zrobimy duży plus to taki że kaczki mam swoje
(tyle że francuskie)????
@skarpezon: Może nie mięso ale,,,,,
W jednym z większych marketów w polsce kupiłem na szybko tort. Zwykłe ciasto z kremem i małymi dekoracjami na górze. Przy kasie zobaczyłem mrówkę na na ręce w której trzymałem ten tort. Zdmuchnąłem ją i po sprawie. W domu tort do lodówki, a wieczorem żona zaczęła go kroić i......
Ryk, krzyk i wołanie mnie. W dekoracjach tortu kolonia mrówek. W lodówce mrówki itd.
Nagrałem filmik jak chodzą w torcie, parę zdjęć i tort na kompostownik.
Na drugi dzień wizyta w sklepie. Kasa oddana bez problemu. Nawet nie chcieli patrzeć na film więc pewnie nie byłem pierwszy w tej sprawie ?
pzdr
@wedrowkipopolsceinietylko: Ostatnio Stokrotka 5 kilo boczku jeszcze 5 dni ważności Morliny, otwieram i zdechlizna...oddane. Tydzień później Delikatesy Centrum to samo... uważajcie bo można się zatruć...
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=2n5cDW7orbU