STARY GRZYB RATUJE ODCINEK Potion Craft 23 - Ryfek
Grzyb od grzyba. Wbijaj na grupę: Seria let\'say/zagrajmy w Potion Craft. Jeżeli odcinek się spodobał to daj łapkę w górę. Jeżeli filmik nie jest dostępny w 4K to znaczy, że nadal się przetwarza! #Upgrade #Receptur Miniaturki do Brotato wykonu
Komentarze:
@kamiltarnowski9839: Dawaj dodatkowy odc z ogarniania wszystkich receptur
@czowiekbezprawludzkich3791: 3:23 ,,kamień fizjologiczny" ?
@kd8728: Ryfek: Nie chce zrobić strima
Ja: Aha niemiło
Ja: Aha niemiło
@Caadaver.: pomysł na miksture klątwy "A NIECH CIĘ GÓRECKI!!!" z wróżków chrzestnych
@JanKowalski-ki1im: Ryfek połowe potek po alkoholu nazywa.To już jest prawdziwy Youtuber
@nailclipperstmv2631: 32:01 nie ma to jak zrobic lepsza miksture I jej nie zapisac
@Moki420: 6:52 tu akurat chodzi o morele jako grzyb
@adwu2436: 5:25 Tsukuyomi !!!
@grubaty3433: powiększenie wiagra
@adwu2436: Ryfek, zrób streama albo odcinek z odkrywania mapy i efektów!!!
@Kacperek152: Nagraj fajnie się ogląda ?
@M?ody0305: Klątwa to przecież proste Teściowa
@abideath2026: Ja bym zamieniła też kamienną skórę, dużo soli tam idzie
@GRZESIEKJAPKO21: ryfku można z jednego mułogrzyba na wodzie zrobić harnolda 3. trzeba zmnielić na maksa i użyć wiru jak tylko go potka dodtknie
@marx1225: Ryfek nie kasuj starych receptur na wodzie, żeby potem na niektóre widzimisię klientów móc zrobić, najlepiej mieć zapisane receptury i na wodę i na olej czy wino
@kubaladne5790: Hey Ryfku, sciągnąłem Potion Crafta, ale mam zupełnie inne drzewa rozwojowe niż Ty, wiesz może o co chodzi? :P
@kapitanskok4905: 1. Wygląd i skórka
Morela: Mała (3–5 cm średnicy), owalna, z aksamitnie matową, cienką skórką w odcieniach pomarańczowo-żółtych.
Brzoskwinia: Większa (do 10 cm), okrągła, z grubą, mocno omszoną (meszkowatą) skórką, często w kolorze żółto-czerwonym.
Nektarynka: Wygląda jak brzoskwinia, ale ma gładką, błyszczącą skórkę bez meszku. Jest nieco twardsza i bardziej soczysta.
2. Smak i konsystencja
Morela: Słodko-kwaśna, mniej soczysta, o zwartym miąższu.
Brzoskwinia: Bardzo soczysta, słodka, z delikatnym miąższem, łatwo odchodzącym od pestki.
Nektarynka: Słodsza i bardziej intensywna w smaku niż brzoskwinia, miąższ bardziej jędrny.
3. Pestka
Morela: Mała, gładka pestka.
Brzoskwinia i nektarynka: Większe pestki z bruzdami, często łatwo oddzielające się od miąższu.
4. Zastosowanie
Morele: Świetne do suszenia, dżemów, kompotów, ciast.
Brzoskwinie: Idealne do jedzenia na surowo, sałatek, koktajli, deserów.
Nektarynki: Dobrze sprawdzają się w sałatkach owocowych, grillowane i w ciastach.
Podsumowując, brzoskwinia i nektarynka są bliskimi kuzynkami (różnią się tylko skórką), a morela jest trochę „odrębna” – mniejsza i mniej soczysta.
Morela: Mała (3–5 cm średnicy), owalna, z aksamitnie matową, cienką skórką w odcieniach pomarańczowo-żółtych.
Brzoskwinia: Większa (do 10 cm), okrągła, z grubą, mocno omszoną (meszkowatą) skórką, często w kolorze żółto-czerwonym.
Nektarynka: Wygląda jak brzoskwinia, ale ma gładką, błyszczącą skórkę bez meszku. Jest nieco twardsza i bardziej soczysta.
2. Smak i konsystencja
Morela: Słodko-kwaśna, mniej soczysta, o zwartym miąższu.
Brzoskwinia: Bardzo soczysta, słodka, z delikatnym miąższem, łatwo odchodzącym od pestki.
Nektarynka: Słodsza i bardziej intensywna w smaku niż brzoskwinia, miąższ bardziej jędrny.
3. Pestka
Morela: Mała, gładka pestka.
Brzoskwinia i nektarynka: Większe pestki z bruzdami, często łatwo oddzielające się od miąższu.
4. Zastosowanie
Morele: Świetne do suszenia, dżemów, kompotów, ciast.
Brzoskwinie: Idealne do jedzenia na surowo, sałatek, koktajli, deserów.
Nektarynki: Dobrze sprawdzają się w sałatkach owocowych, grillowane i w ciastach.
Podsumowując, brzoskwinia i nektarynka są bliskimi kuzynkami (różnią się tylko skórką), a morela jest trochę „odrębna” – mniejsza i mniej soczysta.
@wesoyszatan1319: 115 dzień czekania na serie z Backpack Hero
@lukigepard: tak
@Ryfek: Dziś bez losowego bo od paru godzin sąsiad NAPIERDALA WIERTARKĄ
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=UTLok0O53kE