Ostatnia niedziela w Las Vegas - Kuba Klawiter
Za parę dni opuszczam USA, więc dziś ostatnia niedziela w Vegas. Z tego docinka dowiecie się również całkiem sporo na temat smart okularów Xreal One: Link do utworu barbera producenta: W odcinku: 00:00 Wstęp 00:47 Klasyczne tankowanie 01:00 Ameryka
Komentarze:
@Leon-159: Tak, to spisek, w Polsce dodają do chleba pleśń.
@cyfral: Kubo, chcesz mi powiedzieć, że wyjeżdzając do stanów spakowałeś specjalnie na tę okazję wagę?
@przemekp5227: Kuba musisz mieć złą lodówkę w Polsce. Akurat ostatnio kupiłem jedną z nowszych lodówek i też żywność dużo dłużej wytrzymuje, brokuł 1 tydzień świeży, norma...
natomiast chleb który pleśnieje to jest zły chleb. właśnie chleb taki na zakwasie, to powinien się wysuszyć na suchara a nie pleśnieć. zatem to samo, w Polsce kupujesz zły chleb.
Pozdrawiam :)
natomiast chleb który pleśnieje to jest zły chleb. właśnie chleb taki na zakwasie, to powinien się wysuszyć na suchara a nie pleśnieć. zatem to samo, w Polsce kupujesz zły chleb.
Pozdrawiam :)
@biegiem-rowerem: Bezdomnosc w USA to tradycja.
@AntyStepanBandera: Zapytaj się dlaczego w Polsce mamy najdroższą energię na świecie i dlaczego częstujemy ją ZA DARMO UPAdlinie
@hakamairi: Piosenka cała /KJccyS-cIro?si=-9ap-NZC6ChnwyvX
@jakubkrolewicz5230: 7:09 Kuba, źle postawiona teza...... może to nie w USA próbują Cię otruć tylko UE i ich regulacje oraz różne "dodatki " do jedzenia mają spowodować by żywność psuła się szybciej by trzeba było częściej ją kupować ???
@marcinsliwinski: Ej a co to za smart ring? ?
@VVatts-sh4oe: Pływak sie zawiesił w baku 2:30
@Skywalke_r: Kuba, bo żona pyta mnie za każdym odcinkiem "a po co ten Kuba w tym USA siedzi?" No i nie wiem, co jej właściwie odpowiedzieć, bo albo jesteś na CES, albo jeździsz elektrykiem, albo sobie kawę przy Apple popijasz, albo znowu tym elektrykiem. Ogląda się to super, jak Ciebie zawsze, ale siedzieć tydzień w Stanach żeby okularki wyłapać to duże poświęcenie!
@DigitalPolak: nie wracaj, dalej jest zimno
@efte6624: ?
@mateuszczeczot9171: Cześć!
A powiedz mi na min 7:00 to Ty jesteś taki wysoki czy te podwieszane sufity są aż tak nisko? Dlaczego? :D I łazienka też i boki pokojów też
A powiedz mi na min 7:00 to Ty jesteś taki wysoki czy te podwieszane sufity są aż tak nisko? Dlaczego? :D I łazienka też i boki pokojów też
@f3zby206: ten bezdomny nie bez powodu jest zawsze w tym samym miejscu, takich jak Ty tam przejezdza kilkadziesiat dziennie i mu kazdy cos da
@Bob-I_accepted: 3:00 dowiesz się z rachunku , bo cenà za brakujące paliwo bywa spora. ?
@Bob-I_accepted: 6:50 ciasto nie było właściwie wymieszane. ?
@STACHUrka: Kobieta która prowadziła pensjonat takie pokoje na wynajem opowiadała mi jakieś przyjechał do niej właśnie Amerykanin i cały czas jej się żalił że go boli brzuch i w końcu babka mu zajrzała do lodówki i zobaczyła że większość żarcia jest spleśniała zepsuta co się okazało że gościu właśnie kupował tak jak się kupuje w Stanach że kupował na przykład mleko i to mleko trzymał dwa tygodnie w lodówce i on to Żar to wszystkie takie popsute żarcie i on mówił tej babie później że on myślał że to polskie jedzenie jest tak paskudne w smaku tam mu wywaliła to wszystko zrobiła nowe zakupy powiedziała ile może trzymać w lodówce i nagle gość zmienił zupełnie podejście do naszego jedzenia
@Ground0000: Bedzie sie tak wachac. To jest prognozowanie stanu paliwa w oparciu o spalanie.
@1tn00pr: Nie wiem jak jest z żywnością jest w USA ale ja w Polsce też nie doświadczam tak szybkiego psucia się produktów i trochę dziwię się Twoim zdziwieniem. Choć dużo też zależy od samego produktu.
Np. chleb z marketu rzeczywiście psuje się szybko tak jak mówisz ale taki z dobrej piekarni spokojnie wytrzymuje mi 5 dni (do tego czasu jest zjedzony) i to trzymany cały czas w torbie foliowej, żeby nie wysychał.
Co do mleka, to w zależności od producenta, są takie co psują się szybko (bywa, że nieotwarte skiśnie nawet 2 dni przed terminem) ale są takie co wytrzymują i miesiąc po terminie (również po otwarciu). Mówię oczywiście o mleku świeżym (nie UHT). Te szybko psujące się najczęściej są z mniejszych, lokalnych mleczarni, natomiast więksi producenci zwykle mają bardziej trwałe mleka. Sprawdź np. mleko od Mlekovity, Łaciatego czy Piątnicy i przekonasz się, że nie tak łatwo o ich popsucie ?
Np. chleb z marketu rzeczywiście psuje się szybko tak jak mówisz ale taki z dobrej piekarni spokojnie wytrzymuje mi 5 dni (do tego czasu jest zjedzony) i to trzymany cały czas w torbie foliowej, żeby nie wysychał.
Co do mleka, to w zależności od producenta, są takie co psują się szybko (bywa, że nieotwarte skiśnie nawet 2 dni przed terminem) ale są takie co wytrzymują i miesiąc po terminie (również po otwarciu). Mówię oczywiście o mleku świeżym (nie UHT). Te szybko psujące się najczęściej są z mniejszych, lokalnych mleczarni, natomiast więksi producenci zwykle mają bardziej trwałe mleka. Sprawdź np. mleko od Mlekovity, Łaciatego czy Piątnicy i przekonasz się, że nie tak łatwo o ich popsucie ?
@mojebajerki: Kds.
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=2ghAY1HRQBE