Kurczak Kung Pao - Kocham Gotować
Kurczak Kung Pao Składniki: Kurczak: 1 pierś z kurczaka, 2 łyżki chińskiego wina, 1 jajko, sól, 2 3 łyżki skrobi kukurydzianej, olej, do smażenia. Sos 3 łyżeczki suszonego chili, 50 ml jasnego sosu sojowego, 30 ml octu ryżowego, 20 ci
Komentarze:
@mateuszfret1998: Ja lubię ten przepis. Pozdrawiam
@agnieszkaagnieszkowa2685: Super!
@FrozenBok3: kOng pao
@danielkl32: Widzę że nasz kucharz bardzo ostatnio azjatycki to może ci załatwię darmową wizę do Bangladeszu dorzucę wagon skrobi kukurydzianej z Ukrainy i jeszcze cysternę sosu sojowego????
@NorbiKop: zajebiste danie
@annastaus2297: Hej! A jak się nazywa te chińskie winko, jeśli mogę się zapytać. Przepis superancki ?
@ElsalvadorPL: A gdzie pieprz syczuański? To wlasnie on dodaje charakterystyczny dla tego dania ostry "drętwiejący" smak
@cieszq: hej! Jak zwykle wyglada mniamniusnie. Twoj Pad Thai jest u mnie na stale w menu. W lodowce trzymam sloik ze startym czosnkiem :D Zrobienie tego zajelo mi cale wino hahaha. Chetnie sprobuje tej potrawy Liu Kang :D Pozdro i dzieki za przepis!
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=VT9qtwSX7FY