Lody chałwowe z serka wiejskiego | Paweł Małecki & Kuchnia Lidla - KuchniaLidla.pl


Jak zrobić lody, które są proste jak serek wiejski i smakują jak deser z najlepszej cukierni? Spróbuj lodów chałwowych z przepisu Pawła Małeckiego! Tylko trzy składniki: śmietanka, serek wiejski i chałwa – a efekt zaskakuje kremową konsystencją i głębokim
Komentarze:

@KuchniaLidla: Jakie lody je się najczęściej u Was w domu? ?
@alinaricht-797: Panie Pawle już idę do sklepu po składniki i zrobię mężowi i naszym dzieciom i po proszę o więcej takich super przepisów pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego ?
@Paulina1994-d4g: Ja rzadko jem lody jak już mam wybrać to są najczęściej kakaowe albo truskawkowe super przepis łapka poszla???
@dzidokuorlik8558: Chałwa ta zawiera syrop glukozowo-fruktozowy. I jeszcze rodzice serwują ją dzieciom ?
@Aros1-p4x: BIOTAD PLUS kto stosowal?
@zygmuntzamos6039: Mistrzu słodkości. Wygląda to pięknie i moja bogata wyobraźnia mówi mi, że są te lody równie smaczne jak wyglądają. Robiłem kilkanaście razy chałwę z masła sezamowego, ale ona wprawdzie była bardzo smaczna, ale jej konsystencja nie jest taka jak ta turecka kupiona w sklepie. Może podejdziesz do zrobienia takiej chałwy. Zapewne wiesz, co oni robią, że jest taka krucha..
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=KbRxBOQVyLU