Kabanosy Paprykowe z Piekarnika, bez wędzenia Praktyka u Praktyka - NOMART.PL


Kabanosy z piekarnika. Są mocno paprykowe i wykonane bez wędzenia, a lekki aromat wędzonki uzyskałem stosuję wędzoną paprykę ostrą i słodką. Ja mam do dyspozycji kilka wędzarni, ale wielu z was nie więc chciałem pokazać, że bez wędzarni też sie da i efek
Komentarze:

@skynetsglobal: ?????‍✈️
@gregoroth666: Witam serdecznie Szefie ?. Robiłem kilka razy kabanosy w jelitach baranich niestety zawsze pękały i zniechęcało to mnie do następnych "cieniasów" przerabiając oczywiście cały alfabet "łaciński" ?‍?. Chyba następnym razem spróbuję poliamidowych. Wyrazy szacunku że tak ładnie i łatwo się Panu udało te jelita napełnić. Przepis rewelacja . Pozdrawiam serdecznie z Gdyni ?
@rafalp7762: Dzięki Arturze za pomysł i przepis.
Kończą mi się kabanosy drobiowe , a nie mam czasu wędzić. I mam przepisik ?
Pozdrawiam serdecznie
@krzysztofkot2742: Jak zwykle pełen profesjonalizm ?
@witoldhanas8755: DZIEN DOBRY PANU !!

JAK JEST WIEDZA , DOŚWIADCZENIE CHĘCI TO DELICJE PRZYŻĄDZIĆ POMYŚLONE I KABANOSY AŻ MIŁO POSŁUCHAĆ I ZOBACZYĆ JAK TO

?? POLAK POTRAFI ?

SMACZNOŚCI KABANOSY EXTRA W CETLINGACH BARANICH TAK BYĆ POWINNO

POZDRAWIAM Z POWAŹANIEM WITOLD

?
@maciejkruszewski: Witam serdecznie Panie Arturze I pozdrawiam
@mati804: Mega!
@levz0r1: też robię kabanosy w piekarniku ale trochę inaczej
rozwieszam w piekarniku na odpowiednio długich pałąkach (takie długie patyki do szaszłyków akurat na szerokość piekarnika)
termoobieg, 80'C, 2h przy lekko uchylonych drzwiczkach cały czas
później dzień podsuszania w kuchni
wychodzą jak petarda
@DariuszBiela?ski: Czekam na książkę o tym aż Pan napiszę o innych wędlinach w piekarniku
@Imperial.K.L: Ja kiedyś wędziłem wszystko w piekarniku :D, dla chcącego nic trudnego. Pozdrawiam.
@tura4259: Panie Arturze, przeziębieniem się Pan nie martwi - ZDROWIA ŻYCZĘ!!! Żona pracuje w służbie zdrowia i mówi, że przez tą zmienną pogodę dużo ludzi kaszle, ma ból gardła i kaszle, (ale to nie dawid 19 ;-) ale Panu to powinni zakazać publikacji o tej porze, bo jak zwykle PYSZNIE!!! Zdrowia, miłego weekendu i wszelkiej dobroci! Dzięki za świetny materiał jak zwykle!!!
@polcyn25: Arturze Rewelacyjny i Smakowity Sposób na Super Kiełbaski do Piwa. Musze Spróbować to Wykonać. Pozdrawienia Dla Ciebie ?
@matf21: Dzięki wielkie za przepis. Trzeba będzie go wypróbować ?
Pozdrawiam!
@plp_: Szanuję bardzo za używanie maszynki marki smapp, czyli oryginalnej produkcji starego Zelmera. Mało kto wie że marka Zelmer została sprzedana za granicę, a jej produkcja od wielu lat jest chińska. Zelmotor próbował ją odkupić spowrotem , niestety bez rezultatu, więc stworzyli nową, własną markę SMAPP. Szkoda tylko, że większości ludzi Zelmer ciągle kojarzy się z porządnym, polskim produktem, a faktycznie jest to aktualnie jednorazowy szajs.
@Maciej_Rajewski: Nie wiemy ile Pan miał miał mięsa, nie podał Pan ilości przypraw na jeden kilogram mięsa, to błąd. Ja oczywiście sobie z tym poradzę, ale mniej doświadczani mogą mieć problem. Proponuję podawać ilość przypraw na kilogram mięsa. Gorące kabanosy zapewne są dobre, ale ja i tak odwieszę na 5 dni do obeschnięcia.
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=NPF8ToikaEc