Pleśń w 5 gwiazdkowej restauracji. PRAWDZIWA HISTORIA - Lekko Stronniczy


Możecie sobie pójść na kebaba, a możecie też do fancy restauracji po to, żeby dostaćeśń w deserze. Co wybieracie? Wybierzcie może najlepiej nasz polski Żymlok. To sprawdzone i przetestowane danie. Dużo lepsze niż islandzki Svið. A już na pewno dużo lepsze
Komentarze:

@kasiad2862: 7:35 nie, sry, ale to nie ma zupełnie znaczenia, którą część ciała innych zwierząt zjadamy. Nie ma też znaczenia, które to będzie zwierze. Myślę, że odruch obrzydzenia wynika z tego, że odrazu łączymy kawałek miesa na talerzu z wczesniej żywą istotą. Nie musimy ich zabijać, nie musimy ich jeść. Czy nasza przyjemność jest warta ich życia?
@MrKondzio777: kocham, zmieniają ubrania co odc ale kawę pije tą samą od kilu odc ??
@adaa96: kocham jak Mati ciśnie po tych gnomach
@michalwrobel92: Karol, FYI, jest wiele deserów typu pewne moniporcje, które dla odpowiedniej faktury i procesów technologicznych robi się kilka dni.
@magdalenab1203: Uwielbiam żymloki ? na szczęście mieszkam teraz blisko sklepiku, który je oferuje, bo nie znajdzie się ich normalnie na półkach w sklepie. ✨Silesian core✨
@solarewq: Mati falstart z tytułem?
@kedziorekm: Żymlok to taka kaszanka tylko z bułką.
Zamiast kaszy ma żymłę czyli biała bułke.
@jacek678: Świetna historia o tej fasolce, …fascynujące. (tu kadr z Asteriksa)
@ertyuuuh: Osa Aldona i Bąk Andrzej ??
@magdalenapindel3619: "Soczysty trzask...." => mogliście mnie kurde przekierować do trochę dalszego fragmentu niż 5.57 ;((((((((
*i tak bym obejrzała
@sylwiaszewczyk: Żymlok jest bardzo smaczny. To taki krupniok z bułką zamiast kaszy.
@sylwiagora6410: Dział zagraniczny
Mówili ze w Danii(chyba dobrze pamietam) wycofali pocztę państwowa
@wdoowska: Misie pleśń się robi też jak cos ciepłego wsadzi się do lodówki
@jozra4503: wmontowanie żymloka w rękę top!
@Denovis: Ty, a w Opolu tez kiedyś była zapiekanka obok okrąglaka. Myślałem przez moment że o Opolu mowa ?
@raptorek01: Co paciur prdoli to amen...
@jacekkulikiewicz1388: 4:12 Panowie , bez jaj ... Ja dostaję polecone (nadane w Polsce, np. z US ) po około miesiącu... mieszkam we Wrocławiu, na Zlotnikach .
@midorizabuza: Co do deserowej wtopy to współczuję ale na przykładzie tortów to wiedzcie, że najsmaczniejsze są kiedy przejdą smakami kremów czyli na 2-3 dzień po złożeniu. Dlatego zawodowe lub świadome torciary, które mają zrobić tort na sobotę biszkopt pieką w środę i rozpoczynają kremy (bazy do kremów), w czwartek przekładają kremami, w piątek tynk + dekoracja, w sobotę wydawaka i "na stół". Gdyby biszkopt przełożyć kremem i podać w danym dniu to wyjdzie "ciastko z kremem", a nie tort. Zatem nie wszystko da się zrobić w danym dniu żeby dodatkowo super smakowało....
Pozdrawiam ogromnie!
#jestemtuboogladamszustaka ?
@michelk.7587: 10:30 dlatego ja zawsze biorę deske serów na deser ;)
@konrad9011: 6:18 co do glowy baraniej to sa tego smakosze :D ale co roku w lutym konczy sie okres "zimowy" i zaczyna sie "þorri" czyli jesz co zostalo zanim wroci wiosna :D i jedza te sfermentowane czesci ktorych w innych momentach nie jedza np baranie genitalia i inne przysmaki np sfermentowany rekin. Nawet cos w stylu naszej galarety maja. No a jako ze jest okazja spotkac sie ze znajomymi i napic to dalej to kultywuja ;D po 18 latach dalej twiersze ze mam jeszcze czas. Moze wysle kiedys dla Was przysmaki z islandii❤
Film osadzony źródło: https://www.youtube.com/watch?v=Kgt31zf6JdY